Turkin lähetystyöntekijät istuttavat uusia seurakuntia

Taksim-torin moskeija taustalla. Kuva: A. Ibrahim

On ollut aivan erityinen etuoikeus tavata uskovia täällä Turkissa. Vaikeuksista huolimatta Jumalan valtakunnan rajat laajenevat. Sitä tulee melkein kateelliseksi, kun ajattelee uskovien intoa ja rohkeutta hengellisessä työssä. Tuntuu aivan selvältä – ainakin täällä Vähä Aasiassa – etteivät vaikeudet tai olosuhteet estä evankeliumin voittokulkua, kun Pyhä Henki johdattaa ja armolahjat toimivat arkipäivän keskellä.

Pandemian jälkeen evankeliset seurakunnat ovat istuttaneet maahan 50 uutta ryhmää ja/tai seurakuntaa. Enimmäkseen kokoonnutaan kodeissa. Innostuksen aitous vahvistuu siitä, että myös suurten Turkin maahanmuuttajaryhmien parissa Jumalan Sanan vaikutus vahvistuu niitä seuraavien merkkien kautta. Erään kirkon johtaja kertoo, että 13 näistä uusista seurakunnista koostuu pakolaisista. He todistavat rohkeasti uskostaan myös muille ja ihmisiä tulee uskoon.

Turkinsukuisten kansojen vyöhykkeessä on tällä hetkellä 180 miljoonaa asukasta. Se ulottuu Itä-Bulgariasta, Turkin kautta, Kaukasiaan, Keski-Aasiaan ja Siperiaan, jossa jakuutit asuvat Pohjoisen jäämeren rannalla. He kuuluvat turkinsukuiseen heimoon, joita on yhteensä noin 480 000.

Hitaasti kasvavan herätyksen ehkä vahvin todiste löytyy siitä, että Turkin seurakunnat ovat lähettäneet ensimmäiset työntekijänsä Kirgisiaan, Azerbaidzhaniin, Makedoniaan, Syyriaan ja jopa Pohjois-Iraniin, jossa sijaitsee autonominen alue – Azerbaijan – jossa asuu yli 12 miljoonaa azeria.

Turkista lähteneet työntekijät ovat viime vuosina istuttaneet 14 uutta kotiseurakuntaa. Kun yksi kotikirkko ylittää 60 jäsenen määrän, se jaetaan kahteen eri ryhmään: ”Eihän kotioven ulkopuolella voi pitää 60 kenkäparia yhtä aikaa”, eräs pastoreista kertoo. Hengelliseen pyhäkköön kun ei saa tulla kengät jalassa …

Turkin uskovat toivovat, että seurakunnat Pohjoismaissa ottaisivat vainottujen kristittyjen maita rukouskohteeksensa ja kävisivät heitä tapaamassa, kulkisivat heidän rinnallaan. Näin he eivät tuntisi oloaan unohdetuksi, yksinäiseksi, sorretuksi … Varsinkaan nyt kun seurakunnat ovat ruvenneet kasvamaan ja puute pastoreista koko ajan lisääntyy.

Rauli Lehtonen, Jesus4Eurasia                                                                    

Previous

Helluntaipastori Klimko kuoli Kupianskin kirkkoon tehdyssä ilmahyökkäyksessä

Next

Suuri lähetystapahtuma Etelä-Suomessa – tervetuloa Lohjalle 4/5 klo 09:00-17:00

9 Comments

 1. Merja Vilmi

  Valtavaa! Evankeliumim sanoma menee eteenpäin.
  Siunausta sulle 🙏

 2. Ulla-Maija Helisten Koponen

  Mahtavaa lukea hyviä uutisia Turkista! Kiitos Rauli!

 3. Vesa Kultalahti

  Kiitos infosta muistamme rukouksin Turkin uskovia ja että Jumala siunaisi heille opettajia ja pastoreita.

 4. Marita Sjöberg

  Kiitos valtavasta uutisesta , ihanaa että evankeliumi menee eteenpäin 🙏🏻
  Muistan heitä kaikkia Rukouksin 🙏🏻
  Kiitos Rauli 🙏🏻

 5. Saara Pakarinen

  On hienoa, että saat olla näkemässä ja kokemassa Evankeliumin voittokulkua!
  Kiitos Rauli että jaat hyviä uutisia.

 6. Raimo Itkonen

  Uusilla Kristuksen uskoon tulleilla, tavanomaisissa ei-kristillisissä maissa, on yleensä valtava into heti viedä Ilon, Rakkauden ja Armon Evankeliumia eteenpäin mahdollisesta vainosta huolimatta kiitoksena Jumalalle Kristuksen Armon ja Sovituksen Veren lahjasta. Herra heitä varustakoon ja siunatkoon, Aamen!

 7. Armi Kyllikki Råberus

  Kiitos Rauli, On ilo lukea hyviä uutisia, Siunausta ja voimia edelleen.

 8. Sirpa

  Kiitos Rauli. 😊
  Kyllähän tälläisen kuuleminen innostaa

 9. Seija

  Kun ajattelee että ottomaanit pitivät Palestiinaa hallussaan, joskin etäältä, eihän sinne kannattanut mennä kun ei saanut edes kaktuksia
  erämaassa kasvamaan. Israel kuuluu maailman kärkiluokkaan vientituotteissa. Ps 107:35,36 kuin Jumala silloin loi uutta kansansa
  keskellä, niin Hän on sama tänäkin päivänä. Turkki on Jerusalemista nähden suoraan pojan perillä, Herra tahtoo siellä erikoisesti tulet syttyvän!
  Herran edessä kohdataan …. Kiitos Rauli iloviestist.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright Rauli Lehtonen 2019–