Helluntaipastori Klimko kuoli Kupianskin kirkkoon tehdyssä ilmahyökkäyksessä

Keskiviikkona 28. helmikuuta pastori Yuriy Klimko kuoli Kupianskin kirkkorakennukseen tehdyn Venäjän ilmahyökkäyksen yhteydessä. Hän on 24:s Ukrainan helluntaiunionin saarnaaja, joka kuoli Kremlin vallanpitäjien aloittaman sodan seurauksena.

Ilmahyökkäyksen aseena käytettiin FAB-500 ilmapommia, joka tuhosi maan tasalle lähialueen rakennuksia ja myös kahvilan, joka sijaitsi kirkon lähellä. Kaksi siviiliä sai surmansa ja viisi muuta loukkaantui hyökkäyksessä.

58-vuotias Klimko oli Jeesuksen Kristuksen Helluntaikirkon pastori. Harkovan Helluntaiunionin virkaa tekevä aluepiispa, Petro Loboiko kertoo, miten aamun rukouskokous oli juuri päättynyt puoli tuntia ennen ilmahyökkäystä. Pastori Klimkon vaimo oli kirkossa räjähdyksen aikana, mutta ei kuitenkaan haavoittunut.

”Jo sodan alettua, pastori Klimko ja hänen tiiminsä on auttanut sotilaita palvellen ns. rintamapappina, sekä auttaen armeijassa palvelevien omaisia. Hän selvisi hengissä Venäjän miehitysajan, auttoi paikallista väestöä heidän ulkonaisten tarpeittensa kanssa ja jakoi aktiivisesti ihmisille evankeliumia”, kertoo pastori Loboiko.

Tukekaamme jatkossakin sodan uhreja ja seurakuntia rukouksillamme. Paras tapa, jolla voimme muistaa pastori Klimkoa on seurata hänen esimerkkiänsä vaikeissakin olosuhteissa.

Ukrainan helluntaiunioni & R. Lehtonen

Voit tukea Ukrainan sodan uhreja lähettämällä uhrisi alla olevaan tilinumeroon. Merkitse lahjoituksesi ”Ukraina”:

Borås Pingst, c/o Jesus4Eurasia, Kungsgatan 58, 503 35 Borås

SvenskaHandelsbanken                                                                                     IBAN: SE20 8000 0803 2500 4002 4234                                                   BIC/SWIFT: SWEDSESS

Ruotsista maksattaessa voit käyttää alla olevia tilejä:

 • Bankgiro: 5861-2417
•  Swish: 123-092 04 88

Previous

Vainot kristittyjä kohtaan lisääntyvät

Next

Turkin lähetystyöntekijät istuttavat uusia seurakuntia

4 Comments

 1. Vesa Kultalahti

  Kiitos Rauli viestistä olen syvästi murheellinen tuon pastorin perheen menetyksen vuoksi Rukoilen että Jeesus lohduttaa heitä ja että vaikka se tuntuis vaikealta niin antaisivat tekijöille anteeksi,hehän ovat toisen vallan alaisia,eivätkä aina tiedä mitä tekevät,tottelevat vain käskyjä.

 2. Raimo Itkonen

  Sota vaatii uhrinsa ja tällä kertaa se oli rohkea rintamapastori Klimko, Jeesuksen todistaja ja Jumalan turvan ja Pyhän Hengen vahvistuksen julistaja uskovilleen ja etsijöilleen. Rauha hänen sielulleen. Aamen.

 3. Seija jalonen

  Kuinka surullista että veli Klimenko joutui lentopommin uhriksi,kuitenkin Herra tietää million uskollinen palvelija on täyttänyt oman tehtävänsä ja säästyisi ehkä vieläkin pahemmalta kärsimykseltä. Rukoukseni on että yli ymmäryksen käyvä Jumalan rakkaus ja Pyhän Hengen läsnä olo valtaisi hänen vaimonsa jotta hän jaksaisi eteenpäin…

 4. Tuomo Kursu

  ✝️🙏🛐

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright Rauli Lehtonen 2019–