Rukoiletko Suomen olympiajoukkueen puolesta?

Tarvitaan ruisleipää, sisua ja simaa, että Suomi pääsisi mitalikantaan. Kuva: R: Lehtonen

Tokyon olympialaiset ovat alkaneet … Mitaleja ovat jo saaneet muun muassa Bermuda, Kosovo, Mongolia, Pohjois-Makedonia, Turkmenistan, Uzbekista ja pieni naapurimaamme Viro. Keskiviikkona 28/7 monet Suomen ja Ruotsin kannattajat odottavat edelleen maiden ensimmäistä mitalia.

Mitä pidemmälle aika kuluu, sen suuremmat odotukset ja paineet kasautuvat luonnollisesti urheilijoiden ylle. Menestyjät kirjataan muistiin ja heidän urheat saavutuksensa jakautuvat voiton hetkinä kotimaan kansalaisten iloksi. Mutta miten käykään niiden, jotka ovat ampuneet liikaa ohilaukauksia, jääneet sadasosia, senttejä tai grammoja ennätyksistään tai niiden, jotka eivät ole onnistuneet nyrkkeilemään vastustajaansa lähes tajuttomaksi ennen ”gonggongin” kumahtamista?

Tällä hetkellä kaikki säälintunteeni purkautuvat urheilijoihin, jotka eivät voittaneet mitalia. Ehkä jatkoonpääsy jäi pienestä kiinni. Kyynelin palattiin kilpailun jälkeen hotellille ja Vantaan lentokentälle saavutaan terminaalin VIP-hallin kautta vähin äänin jonnekin, josta lehtimiehet eivät löydä. Puhelimet suljetaan ja piiloudutaan jonnekin kesämökille tai mummolaan, kun fanit suutuspäissään ajavat takaa ”mokaajia” ja vaativat ”päätä vadille”!

Uskon että tappion hetkinä moni urheilija miettii ihmiselämän syviä arvoja. Mitä merkitystä Tokion kisoilla on 100 vuoden päästä, ellei sydän saavuttanut ajoissa rauhaa Luojansa kanssa? Mitä arvoa on metallirahalla, rahashekeillä … tai kunnialla sen jälkeen, kun kansallislaulut on laulettu, jos elämän muut asiat ovat levällään?

On hienoa voittaa ja tuoda kulta mukanaan Suomeen. Liikuttavaa on seistä palkintopallilla ja kuunnella Maamme laulua – ajatella isänmaan kaunista luontoa ja omaisia … Kuva: R. Lehtonen

Ajatelkaa jos me innottavan penkkiurheilun sijasta jakaisimme aikaamme muistaen Suomen joukkueen urheilijoita rukouksin – että he voisivat löytää elämälleen oikean tien? Voisiko se olla mahdollista, vai onko unelmani liian kaukaa haettua – epänormaalia?

Perjantaiaamuna 30/7 klo 03:00 Suomen aikaa alkavat 3000m estejuoksun alkuerät ja samalla myös olympialaisten yleisurheilukilpailut – joita Tokiossakin edelleen pidetään kuninkuuslajeina. Ne jatkuvat aina sunnuntaihin saakka 8/8, jolloin kisat päättyvät miesten maratonjuoksuun.

Tahdon haastaa sinut rukoilemaan kisojen aikana parin suomalaisen yleisurheilijan puolesta. Voit alla olevista nimistä valita kaksi. Ilmoita sitten joko kommenteissa, tai sähköpostitse valinnastasi osoitteeseen rauli.lehtonen@gmail.com . Näin osallistut samalla maailmanlaajuisen lähetysjärjestön EMDC:n rukouskampanjaan olympiaurheilijoiden puolesta. (Näin jokainen olympialaisissa mukana oleva urheilija saa itselleen esirukoilijan!)

Voit valita seuraavista nimistä kaksi urheilijaa:

 1. Sara Kuivisto (800m ja 1500m), 2) Reetta Hurske (100m aj), 3) Annimari Korte (100m aj), 4) Ella Junnila (korkeus), 5) Viivi Lehikoinen (400m aj), 6) Elmo Lakka (110m aj), 7) Jarkko Kinnunen (kävely), 8) Aleksi Ojala (kävely), 9) Veli-Matti Partanen (kävely), 10) Kristian Pulli (pituus), 11) Topi Raitanen (estejuoksu), 12) Wilma Murto (seiväs), 13) Elina Lampela (seiväs), 14) Camilla Richardsson (estejuoksu), 15) Kristiina Mäkelä (kolmiloikka), 16) Senni Salminen (kolmiloikka), 17) Lassi Etelätalo (keihäs), 18) Toni Kuusela (keihäs), 19) Oliver Helander (keihäs), 20) Maria Huntington (7-ottelu), 21) Krista Tervo (moukari), 22) Silja Kosonen (moukari).

Pääsevätkö urheilijat taivaaseen?

Kun harkitsin EMDC:n rukousprojektia mieleeni tulivat kristityt suomalaiset yleisurheilijat, jotka ovat kunnostautuneet MM-, EM-kilpailuissa ja/tai olympialaisissa. Luettelenpahan tässä vain muutamia, jotka eivät ole kristillistä uskoaan salailleet, vaan ovat tuoneet vakaumuksensa muillekin tiettäväksi: Jorma Härkönen (800m), Kaarlo Maaninka (5000m ja 10 000m), Arto Bryggare (110m aj), Arto Härkönen (keihäs), Sari Essayah (kävely).

Sari Essayah on voittanut MM-kultaa ja viitoittanut rauhan tietä tuhansille. Kuva: Yksityinen arkisto

Mielelläni haluaisin jatkaa edellä mainittua listaa uusilla nimillä. En toivo, että sankareitamme muistettaisiin pelkästään historian kirjoissa. Tahdon heidän nimensä löytyvän myös Elämän kirjasta, josta meille Pyhissä kirjoituksissa kerrotaan.

Älkäämme unohtako mitä Raamattu meille opettaa: ”Ruumiin harjoittamisesta on vain vähän hyötyä, mutta oikeasta uskosta on hyötyä kaikkeen, sillä siihen liittyy lupaus sekä nykyisestä että tulevasta elämästä” (1. Tim. 4:18). On huomion arvoista, että kyseisessä jakeessa ei vähätellä ruumiillista harjoittelua. Paremminkin sen mukaan kuntoilu on hyödyllistä, mutta oikea usko on arvokkaampaa

Rauli Lehtonen

Previous

Sota ja pandemia eivät estä Ukrainan lähetystyötä!

Next

Mitä Raamattu kertoo enkeleistä?

6 Comments

 1. Tuija

  Yes! Minä voin rukoilla listan loppupäästä. Kristan ja Siljan puolesta, jotta he perisivät iankaikkisen elämän 🙏

 2. Rauli Lehtonen

  Monet ovat lähettäneet vahvistuksia sähköpostitse, että haluavat muistaa yleisurheilujoukkueen jäseniä rukouksin. Jotkut ovat kuitenkin osuneet samoihin edustajiin. Olisikohan niin että jotkut ovat suositumpia kuin toiset?

  Nyt on vielä seuraavat jäljellä varattavaksi: Sara Kuivisto (800m ja 1500m), Reetta Hurske (100m aj), Annimari Korte (100m aj), Ella Junnila (korkeus), Elmo Lakka, (110m aj) Aleksi Ojala (kävely), Veli-Matti Partanen (kävely), Elina Lampela (seiväs), Camilla Richardsson (esteet), Oliver Helander (keihäs).

  5,7,10,11,12,15,16,17,18,20,21 ja 22 on siis jo varattu.

  Itse valitsin Topi Raitasen ja Lassi Etelätalon. Luulen heidän pärjäävän parhaiten suomalaisista yleisurheilustadionilla.

 3. Virpi Kurvinen

  Hei, rukoilen Ella Junnilan puolesta🙏🏼

 4. Anita Laakso

  Annimari Korte ja Elmo Lakka, muistan heitä rukouksin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright Rauli Lehtonen 2019–