Venäjä rajoittaa saarnaajien ja pappien koulutusta.

Venäjällä voi lähivuosina tulla suurempi puute evankelisten seurakuntien ”paimenista”. Kuva: R. Lehtonen

Ristin Voiton entinen toimittaja Heikki Salmela on kirjoittanut Suomen Kuvalehteen jutun, miten evankelisten seurakuntien teologisten oppilaitosten luvansaannit ovat vaikeutuneet. Mielestäni artikkeli on todella ajankohtainen ja ajatuksia herättelevä. Se kertoo jotain siitä, mikä ilmapiiri tällä hetkellä Venäjän uskonnollisispoliittisessa elämässä vaikuttaa.

Seuraavassa välitämme teille SK:n toimituksesta saamamme linkin, joka ohittaa maksumuurin ja jonka avulla pääset tutustumaan juttuun kokonaisuudessaan. Pääset lukemaan jutun napsauttamalla alla olevaa tekstiä.


https://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/eurooppa/venaja-rajoittaa-pappiskoulutusta-poliittinen-paatos-sanovat-inkerin-kirkon-suomalaistukijat/?shared=1182942-de555e72-999

Haluan myös mainostaa edellistä radioblogiamme, jossa haastattelen Timo Pellistä paastosta ja ramadanin merkityksestä eri puolilla maailmaa. Löydät ohjelman aikaisemmasta blogistani nimellä ”Kulminoituiko ramadan Jerusalemin levottomuuksiin?”

Seuraava radioblogi tulee 9/6 ja käsittelee sitä, miten Venäjän ja Ukrainan välinen poliittinen konflikti vaikuttaa seurakuntien tilanteeseen?

Muistakaa Venäjän ja IVY:n alueen evankelisia seurakuntia rukouksin!

Rauli Lehtonen

Previous

Kulminoituiko ramadan Jerusalemin levottomuuksiin?

Next

Jesus4Eurasia valitsi Marinin kesäkuun suomalaiseksi

1 Comment

  1. Rea Maj Miettinen

    Kaikkien levottomuuksien takana on lähes aina terroristijärjestö Hamas. Ramadan on jokavuotinen muslimien pitämä paastonaika. Levottomuuksiin vaikutti se, että yritettiin häätää palestiinalaisia pois kodeistaan. Vanha mies sanoi, ettei hänellä ole mitään paikkaa, minne hän voi näin vanhana enää muuttaa. Se että terroristijärjestöt haluavat ajaa Israelin mereen ja ottaa itselleen ja arabeille koko Israelin alueen, on surullista. Ja että he kätkevät asuntotalojen alle kaivattamiinsa tunneleihin ison määrän aseita ja pommeja, tuhotaakseen juutalaiset ja pitävät suojakilpinään tavallisia arabiperheitä, on traagista.

    He haluavat antaa kuvan koko maailmalle, kuinka juutalaiset tappavat lapsia jne ja kuitenkin he itse ampuvat rakettejaan ja pommejaan jatkuvalla syötöllä juutalaisiin kohteisiin tappaakseen juutalaisia. Nytkin osa heidän omista pommeistaan tappoi 20 % palestiinalaisista kuolonuhreista, koska olivat kiireessä vahingossa ampuneet raketit omalle aluelleen.

    Tottakai, juutalaiset vastaavat tuleen ja ampuvat siihen kohteeseen, mistä raketit lähetetään, saadakseen pommien lähettämisen loppumaan. On surullista, että Hamaksella on niin paljon valtaa. Ne palestiinalaiset, jotka haluaisivat asua israelilaisten kanssa sovussa ja rauhassa, heidät Hamas tappaa. Eivät he myöskään sääli niitä poikia jotka joutuvat kaivamaan pitkiä tunneleita talojen ja maan alla, saadakseen aseita muista arabimaista. Monet ovat saaneet niin paljon hiekkapölyä keuhkoihinsa, että ovat sairastuneet ja kuolleet. Siellä on uhrattu monta lasta, puhumattakaan itsemurhapompareista.

    En koskaan unohda yhtä nuorta poikaa, jolla oli omat haaveet tulevaisuudesta, mutta jonka vanhemmat uhrasivat sotaan. Hän joutui kulkemaan toisten poikien kanssa sotavaunujen edessä ja olemaan itsemurhapommittaja. Epätoivoisesti itkien hän vielä hyökkäsi äitinsä kaulaan ja itki lohduttomasti ja nopeasti oli hänen jatkettava toisten poikien rivissä. Ne oli viimeiset hyvästit ja ne mursivat sydämeni. Ja vaikka tämä ei tapahtunut Palesiinassa, niin se on sitä ihan samaa islamia, mitä olen nähnyt Palestiinassa, kuinka perheen tytöt kasvatetaan itsemurhapompareiksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright Rauli Lehtonen 2019–