Kulminoituiko ramadan Jerusalemin levottomuuksiin?

Paasto saattaa joissakin uskonnoissa nostaa uskonnolliset tunteet aivan uudelle tasolle. Joskus se voi jopa väärällä tavalla oikeuttaa, tai ”pyhittää” tekoja, jotka myöhemmässä vaiheessa osoittautuvat vääriksi. Miten on kristillisen paaston ja ramadanin laita?

Aloitamme nyt Timo Pellisen kanssa 58min radioblogin, jossa kuukausittain tulemme käsittelemään ajankohtaisia kansainvälisiä tapahtumia. Yritämme myös tutkia niihin liittyviä ongelmia, sekä analysoida tarkemmin niiden vaikutusta tulevaisuuteen ja erilaisiin skenaarioihin.  

Mediapastori Timo Pellinen on toiminut kristillisessä työssä Afrikassa, Australiassa, Maltalla, Ranskassa, Ruotsissa, Suomessa ja Turkissa. Kuva: R.Lehtonen

Tule kuuntelemaan rauhassa etenevää Long Play-keskustelua. Pohditaan elämää, merkityksiä. Keskustelua peilataan enemmän ja vähemmän Raamatun näkökulmissa. Ota rauhallinen podcastin kuunteluasenne kotona tai työmatkalla.

Tällä kertaa aiheena on paasto, joka on maailman uskonnoille yhdistävä tekijä. Mitä paasto on eri kulttuureissa ja mitä se ei ole? Ramadan on yksi esimerkki. Miten juhlaa vietetään? Mitä tapahtuu juhlan aikana ja jälkeen? Onko yhtäläisyyksiä kristillisen paaston kanssa?

Kysymyksiä on paljon. Radioblogi esittää näkökulmia ja etsii kuuntelijoiden ajatuksia. Napsauta alla olevaa linkkiä, niin pääset kuuntelemaan Radioblogia 58min.

Kesäkuun 9. päivänä 58min radioblogi analysoi Venäjän ja Ukrainan konfliktin vaikutuksista, sekä kertoo miten se vaikuttaa seurakuntien tilanteeseen.

Rauli Lehtonen ja Timo Pellinen

Huomioi, että radioblogia/ohjelmia voi kuunnella myös suoraan etusivun ikoonista: ”58MIN RADIOBLOGI”. Sitä napsauttamalla pääset kuuntelemaan ohjelmia.

Previous

Mistä alkaa isänmaa ja Jumalan valtakunta?

Next

Venäjä rajoittaa saarnaajien ja pappien koulutusta.

8 Comments

 1. Martti Ahvenainen

  Keskustelu tulee olemaan mielenkiintoista. Veljillä on perspektiiviä!

 2. Sirpa Viljanen

  Kiitos, mielenkiintoinen

 3. Kalevi Marin

  Mielenkiinnolla odotan lisää.
  Olen tehnyt itselleni arvion, kuinka Israel nurkkaan ahdistettuna joutuu menettelemään jatkossa ?

 4. Rauli Lehtonen

  Minusta Pellisen vastauksia on hienoa kuunnella. Hän on kokeneimpia muslimikansojen parissa työskennelleitä vaikuttajia. Monissa maissa asuneena hänellä on myös laajemmat perspektiivit kansainvälisiin tapahtumiin nähden, kuin monilla kirjoituspöytänsä takana istuvilla ”besserwisseri”-lehtimiehillä.

 5. Marko Peltola

  Siinäpä sitä oli tietoa aiheesta!

 6. Olavi Lehtikevari

  Hyvä selventävä haastattelu. Avartaa näkemyksiä Kiitos Jumalalle Veljistä

 7. Maria Partanen

  Kiitos mielenkiintoisesta keskustelusta. Timo kertoi paaston fysiologisista terveysvaikutuksista ja sanoi paaston palauttavan suolta ja elimistöä sen alkuperäiseen tilaan keliakiassa ja laktoosi-intoleranssissa. Haluaisin kuulla tästä enemmän. Tarkoittaako tämä, että paaston avulla voisi parantua keliakiasta ja laktoosi-intoleranssista?

  • Timo Pellinen

   On esimerkkejä ko. vaivoista, joihin on tullut apu. Elimistön kuormitus (esimerkiksi ruoka-aineiden lisäaineet tai stressi) on rajua ja apua voi saada juuri paastosta. Paaston tulisi johtaa elintapojen uudelleen arviointiin ja pohtimaan ruokailutottumuksia. Jos on kyse laihduttamisesta ja liikunnan lisäämisestä, sekin on kannatettava asia.

   En ole koulutukseltani lääkäri tai ravitsemusteknikko, mutta varsinkin säännöllisen lääkityksen (esim. verenpainetauti) ollessa mukana elämässä, suosittelen ottamaan yhteyttä hoitavaan lääkäriin.

   58min-ohjelman ajatus ei ollut mikä tahansa paasto, vaan rukouksen ja paaston yhdistäminen ennen kaikkea oman uskon syventämiseen Kristukseen, elämän suunnan tai vastuksen löytyminen johonkin asiaan.

   Ohessa on linkki lyhyeen tutkielmaan, jota Raamatun rinnalla ja näkökulmasta rohkaisen tutkimaan.

   http://radioblogi.fi/RUKOUKSESTA_PAASTOSTA_20210402.pdf

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright Rauli Lehtonen 2019–