Kuukauden kuva – lokakuu

Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani.

Joh. 14:6

Heli Berg on ottanut yllä olevan valokuvan silloin kun hän vielä asui Tukholman alueella. Nyt tahdomme kysyä blogin seuraajilta: Missä Pohjois-Tukholmassa kuva on otettu?

Heli Berg on työskennellyt taiteilijana ja valokuvaajana. Tällä hetkellä hän asuu Delsbossa, Hälsinglandissa. Hänen valokuvanäyttelyitänsä on järjestetty muun muassa Tukholman Luonnontieteellisen museon Instagramtilin kautta, jossa parhaat luonnonkuvaajat saavat järjestää näyttelyjään kaksi viikkoa kerrallaan. Viimeisimmän teoksiensa näyttelyn hän piti Uumajassa vuoden 2019 alussa.

Kun Hela Hälsingland (osa MittMedian mediataloa) hiljattain haastatteli Heli Bergiä siitä, miten hän valitsee kohteensa, hän vastasi:
– Nykyään kuvaan sitä mikä koskettaa minua itseäni. Enimmäkseen yritän vangita luonnon tunnelmia ja hahmottaa ihmisen ja luonnon välistä suhdetta. Pidän myös arkkitehtuurista ja historiallisista paikoista. Kiehtoudun myös helposti vanhoista saduista. Olen joinakin aikoina yrittänyt vähentää valokuvaamista saadakseni enemmän aikaa muihin projekteihin, mutta se on vaikeata – valokuvaus on ehkä minulle jonkinlaista terapiaa.

Jos haluat nähdä lisää Helin valokuvia, voit käydä hänen kotisivullaan www.heliberg.se. Hänen ainutlaatuisia käsintehtyjä rannerenkaita voi ostaa on line. Niitä löydät Etsystä.

Previous

Kirkkotuhot Euroopassa

Next

Juutalaisvaltio Venäjän alueella, oli noin 100 kertaa Israelia suurempi

9 Comments

 1. Juha Räihä

  Olisiko kuva Upplands-Väsbyn seudulla.

 2. Esko ja Marita

  Onpa kiva kuulla ja nähdä mitä Helille tänä päivänä kuuluu, muistamme hänet sellaisena pellavapäätyttönä Frösåkerin leireiltä kun hän oli mukanasi siellä ja mitä hän tänään puuhailee. Siunausta hänelle. Kuvat kertovat niin paljon, se on yksi taiteen laji.

  • Rauli Lehtonen

   Esko ja Marita,

   mekin muistelemme suurella kiitollisuudella Västeråsin Eelimin järjestämiä leirejä Frösåkerissa. Olithan Esko mahtava leirien isäntä useina peräkkäisinä vuosina – 1980-luvulla – merkitsit paljon minulle ja lapsillemme. Vieläkin muistan miten leirilounaiden jälkeen istahdimme aurinkovarjon alle syömään leirikioskin jäätelöitä yhdessä ja miten leriläiset ympäröivät usein meitä ja pommittivat monilla kysymyksillään …

   Voisitko lähettää joinkun vanhan leirikuvan jurylle arvioitavaksi – jos vaikka valitsisivat joskus tulevaisuudessa Kuukauden kuvaksi blogillani? Lähettäkää, jos löydätte jonkun nostalgisen otoksen.

   Voitte voittaa lounaan Scandicilla!

   Lokakuun Kuukauden kuvaajan hyvin tunteva, Rauli Lehtonen

 3. Sami

  Tiedä onko Stora Wäsby allè pohjois Tukholmaa mutta siellä näyttää samalta?

  • Rauli Lehtonen

   Herra Sami Uusitalo.

   Vastauksenne on ihan oikein. Se on Stora Wäsbyn allé Pohjois-Tukholmassa.

   Olet voittanut ilmaisen lounaan Upplands Väsbyn Scandicissa. Se pitää kuitenkinn lunastaa lokakuun aikana, ennen kuin ilmat rupeavat muistuttamaaan Kuukauden kuvassa näkyvää sumuisuutta.

   Juryn jäsen
   Rauli Lehtonen

 4. Mika Lallukka

  Lieneeko Stora Wäsbyssä kuvattu? Tiehän kulkee molemmin puolin E4-moottoritietä. 🙂

  • Rauli Lehtonen

   Mika Lallukka.

   Vastauksesi on ihan oikein. Valitettavasti vastauksesi tuli 22 minuuttia ja 18 minuuttia liaan myöhään – herra Uusitalo ehti ennen oikealla vastauksellaan ennen sinua. Näin joudun murheekseni toteamaan, että jäät tällä kertaa ilman palkintoa. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen. Välitän täten sinulle juryn puolelta erityisen kunniamaininnan oikeasta vastauksestasi. Lupaamme muistella sinua voittajalle tarjoamamme palkintolounaan yhteydessä!

   Rauli Lehtonen

 5. Aino Yli-Vainio

  Ei aavistustakaan.
  Huomasin,oli tunnistettu.
  Upea kuva!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright Rauli Lehtonen 2019–