Terveisiä Maailman helluntaikonferenssista Calgarysta

Paina alta saadaksesi lyhyen tervehdyksen Rauli Lehtoselta, joka juuri nyt on Calgaryssa, Kanadassa. Siellä järjestetään 25. Maailman
helluntaikonferenssi, joka jatkuu 27/8-30/8 olevana aikana. Voit myös saada lisää tietoa konferenssin kotisivulta www.25pwc.org.

Previous

Alaskan ja Siperian herätys alkaa

Next

5000 johtajaa Maailman helluntaikonferenssissa Calgaryssa

6 Comments

 1. Anna-Liisa Kantola

  Kiitos blogista. Luin yhden blogin (ruotsiksi, sitä en löytänyt suomeksi). Jäin miettimään, mitä tarkoittaa karismatikerna ja mitä oberoende karismatikerna.
  terveisin Anna-Liisa

  • Rauli Lehtonen

   Amerikkalaisten käyttämä termistö on hiukan minullekin epäselvä. Luulisin kuitenkin että karismaatikot ovat muihin (paitsi helluntaiseurakuntiin) kirkkoihin kuuluvia Pyhän Hengen armolahjoja käyttäviä kristittyjä.

   Vapaat karismaatikot kuuluvat autonomisiin seurakuntiin, eli vapaisiin ryhmiin, jotka eivät ole liittyneet episkopaalisiin kirkkoihin tai seurakuntien liittoihin. Ovat siis itsenäisiä paikallisseurakuntia, näin luulisin.

   Täsmenätäkää muut, jos tiedätte paremmin.

   Rauli Lehtonen

 2. Ensinnä onnittelut Raulille blogistina! Avaat hienosti joka miehen ja naisen tasolta asioita, jotka voisivat jäädä helposti jonkun sisäpiirin jutuiksi. Seurakunnastahan ei koskaan saisi tulla sellaista, eikä seurakuntien yhteisistä rakenteista. Niillä tulee aina olla tarkoitus. Tekstisi avulla olemassaolon syyt avautuvat.

  Ymmärrän karismaatiset ryhmät niin, että yhden niistä muodostavat ns. vanhojen kirkkojen karismaatikot, roomalaiskatoliset, luterilaiset, presbyteerit jne. eli sellaiset noiden kirkkojen jäsenet, jotka hyväksyvät ja korostavat Pyhän Hengen työtä ajassamme. ”Oberoende” ymmärtääkseni tarkoittaa ”vapaita” tai ”riippumattomia” karismaatikkoja eli sellaisia , jotka eivät lukeudu perinteisiin kirkkokuntiin. Viime vuosikymmeninä tällaisia muista riippumattomia seurakuntia on syntynyt valtavasti.

  • Rauli Lehtonen

   Dr Arto Hämäläiselle kiitos tästä selvennyksestä. Olen kovin ilahtunut siitä, että monet Pohjoismaiden kristillisyyden vaikuttajat ovat vaivautunneet blogini sivuille ja näin nostaneet sen tasoa kommenteillaan sellaiseksi, ettei enää voi olla seuraamatta myös sitä keskustelua, joka on virinnyt blogijuttujenkin jälkeen.
   Rauli Lehtonen

 3. Jouko Rajala

  Hieno juttu, että olet aloittanut blokikirjoittelun! Sinulla on paljon kokemusta ja tietoa, joita on hyvä jakaa myös blokimuodossa.

  • Rauli Lehtonen

   Haluan Jouko blogini kautta innoittaa uskovia rukoilemaan evankelioimattomien kansojen puolesta. Tahdomme siten osallistua samaan työhön, jota olet uskollisesti tehnyt jo muutaman kymmenen vuoden ajan.
   Ruotsin jury antaa sinulle ja Avainmedialle täydet kymmenen pistettä. Sääli ettei voi/saa enempää antaa …
   Veljesi Rauli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright Rauli Lehtonen 2019–