YKSI SAAVUTTAMATON KANSA VÄHEMMÄN

Lähetysmatkalla Pohjois-Mongoliassa. Kuva: Petri Nurminen

Maailmassa on vielä monia kansoja, jotka eivät ole kuulleet ilosanomaa Jeesuksesta. Eräs tällainen kansa asuu Pohjois-Mongolian vuoristoisella taigalla. He eivät ole mongoleja vaan ovat sukua tuvalaisille ja puhuvat heidän kieltään. Kansa on nimeltään ”tsaatan”, joka tarkoittaa ”poronhaltijaa” heidän kielellään. He ovat turkinsukuisia.

Kaksi vuotta sitten Venäjän Tuvasta käsin aloitettiin työ heidän keskuudessaan. Henkilö, joka toimii siellä, on todennäköisesti historian ensimmäinen tuvalainen lähetystyöntekijä. Ensimmäisenä tuli uskoon iäkäs mieshenkilö. Sen jälkeen myös hänen perheensä uskoi Jeesukseen. Heitä rohkaisi suuresti se, että vaikka heimon shamaani rummutti koko yön heidän telttansa ympärillä manaten demonisia voimia vahingoittamaan heitä, mitään pahaa ei tapahtunut. Jeesuksen voima on suurempi!

Päästäkseen tuolle alueelle, on ratsastettava paikasta, johon ajoneuvolla kulkeminen päättyy, vielä kaksi vuorokautta hevosilla ja poroilla kolmen vuoren yli ennen kuin saavutaan heimon alueelle.

Kirjoittaja P. Nurminen harrastaa nykyään myös ratsastusta,
jotta voisi saavuttaa vaikeissa olosuhteissa asuvia kansoja
evankeliumilla. Kuva: Yksityinen arkisto

Vanhemmat ihmiset ja keski-ikäiset eivät yleensä osaa lukea eikä kirjoittaa. Siksi lähetystyöntekijä on yhdessä käännöstiimin kanssa kääntänyt heidän kielelleen raamatunkertomuksia, joita voi kuunnella aurinkokennolla ladattavalla mp3-soittimella.

Tänä kesänä järjestetään kolme lastenleiriä taigalla ja lähetystiimi on parasta aikaa matkalla vuorilla kohti tsaatanien kesäleiriä. Sain etuoikeuden olla mukana tutustumassa ja avustamassa työtä Mongoliassa, jonka seurauksena maailmassa on yksi kansa vähemmän, joka ei ole vielä kuullut Jeesuksesta.   

Petri Nurminen Jesus4Eurasia

Hyvä lukija!

Muistakaa Mongolian vähemmistöjen pioneerityötä erityisesti rukouksin! Jos haluat olla mukana tukemassa Mongolian työtä myös taloudellisesti, voit siirtää rahalahjasi alla olevalle tilille. Merkitse lahjoituksesi nimimerkillä ”Mongolia”:

Vastaanottaja: Borås Pingst, (c/o Jesus4Eurasia), Kungsgatan 58, 503 35 Borås, Sverige

Pankkiyhteys: SvenskaHandelsbanken                                                                                     IBAN: SE20 8000 0803 2500 4002 4234                                                   BIC/SWIFT: SWEDSESS

Ruotsista maksattaessa voit käyttää alla olevia tilejä:

 • Bankgiro: 5861-2417
•  Swish: 123-092 04 88

R.L., Jesus4Eurasia

Previous

Maahanmuuttajat Euraasiasta lähdössä lähetystyöhön

Next

Kuukauden saarnaaja: Esko Pakarinen – Sortavalasta

4 Comments

 1. Georg Ahonen

  Kiitos, Rauli tästä raportista. Luen sen ääneen Ruutille, anopilleni Ailalle ja uskonsisar Leenalle joka tuli tänään Tampereelta meitä tervehtimään tänne Ylivieskaan.
  Kiitos Herralle Jeesukselle siitä mitä hän tekee. Evankeliumissa on voimaa.
  Lämpimin terveisin

 2. Tuomo Kursu

  🛐✝️

 3. Vesa Kultalahti

  Kiitos Rauli raportista olen Juuri Suomessa vanhempi veljeni sairastaa jotakin mutta kun ei tiedetä vielä mitä ,ruokaa ei ole voinut syödä kolmeen viikkoon kun tulee heti ylös,hän on iältään 88 vuotta ja ollut uuskossa jo 40 vuotta ,voimme vain rukoilla että hän vielä toipuisi tai että saisi kutsun kotiin ettei tarvitsisi tuntea tuskia .🙏🎶

 4. Raimo Itkonen

  Nyt kun Venäjälle ja Venäjän kautta edemmäs itään tapahtuva lähetystyö ja taloudellinen avustustoiminta on ollut vaikeuksissa, on Herramme Jeesus näyttänyt todellisen viisautensa ja voimansa aktivoimalla paikallisia kristittyjä ja heidän tukijoukkojaan viemään Vapahduksen Ilosanomaa Jeesuksesta eteenpäin kauemmas itään ja vielä vaikeasti tavoitettaville seuduille ja kansoille asti. Hallelujaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright Rauli Lehtonen 2019–