Maahanmuuttajat Euraasiasta lähdössä lähetystyöhön

Noin 300 osanottajaa kokoontui lähetyskonferenssiin Itä-Amerikan slaavilaisista helluntaiseurakunnista. Konferenssi päättyi sunnuntain lähetysjumalanpalvelukseen. Kuvassa osa juhlayleisöstä. Kuva: R. Lehtonen

Amerikan slaavilaiset helluntaiseurakunnat ovat juuri päättäneet lähetyskonferenssinsa. Nuoret, joiden vanhemmat ovat tulleet pakolaisina ja maahanmuuttajina Valko-Venäjältä, Ukrainasta, Keski-Aasiasta, Venäjältä ja Moldovasta, ovat matkustaneet Itä-Amerikan osavaltioista Crosslight Churchin-seurakuntaan Springfieldissä, jossa konferenssi järjestettiin. Monet osanottajista ovat paenneet Ukrainan sotaa. Jotkut nuoret tytöt olivat tulleet Venäjältä saakka. Vaikka monet konferenssin nuorista ovat menettäneet kotinsa, lähiomaisia ja kaiken taloudellisen turvansa, heidän sydämensä palaa kuitenkin evankeliumi työlle. Jumalan valtakunnan rajoja pitää laajentaa uusille alueille!

Yksi osanottajista, jonka tapaan Massachusettsissa, ravistelee maailman kuvaani oikein kunnolla. Hänen nimensä on Roman, joka on alkujaan kotoisin Gagauzian autonomisesta piirikunnasta, Moldovasta. Hän on työskennellyt vaimonsa kanssa Turkmenistanissa lähetyssaarnaajana. Uskonnollisten johtajien ja maan turvallisuuspoliisin uhkauksien vuoksi hän jouti pakenemaan maasta. Tämä ei kuitenkaan ole antanut heille rauhaa sydämeen.. sillä työtä täytyy jatkaa! Nyt he ovat aktiivisesti mukana seurakunnan istuttamisprojektissa Itä-Turkin alueella – viimeiset esteet pitää raivata Jeesuksen toisen tulemuksen tieltä.

Lähetyssaarnaajia lähdössä kesällä Viroon
osallistuakseen uusien seurakutien
istuttamiseen. Kuva: Yksityinen arkisto

Tapaan myös nuoria perheitä Valko-Venäjältä ja Ukrainasta, jotka haluavat tänä kesänä lähteä lähetysmatkoille Ugandaan, Meksikoon, Intiaan ja Viroon. Olevisten seurakunta ja maan helluntaiherätys on aloittanut seurakuntien uusia istuttamisprojekteja muun muassa Raplan ja Muhun saarella. Valko-Venäjän ystävät, jotka osaavat sekä englantia, että venäjää on suureksi hyödyksi erityisesti slaavilaisten alueilla, mutta myös englantia taitavien nuorten evankelioinnissa.  

Tuntuu siltä kuin pakolaiset ja maahanmuuttajat, jotka ovat asuneet eri kulttuurien keskellä, voivat olla menestyviä sillanrakentajia haastavaa lähetystyötä tehdessä. He ymmärtävät paremmin kuin ehkä kukaan muu, että ”Tämän valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa todistukseksi kaikille kansoille – ennen kuin loppu tulee”  (Matt. 24:14).

Rauli Lehtonen, Jesus4Eurasia

Slaavilaiset seurakunnat rukoilevat erityisesti rauhan ja hengellisen tilanteen puolesta entisen Neuvostoliiton alueella. Kuva: R. Lehtonen

Previous

Israel lopunajassa

Next

YKSI SAAVUTTAMATON KANSA VÄHEMMÄN

4 Comments

 1. Raimo Itkonen

  Kristuksen, Pelastajamme Ilouutisen edustaminen missä vain liikumme ja toimimme uskovaisina Jeesuksen pelastamina ja sovittamina jumalanlapsina on tärkein tehtävämme kaipaavien, toivovien ja pelastusta pahan ja maailmallisuuden kahleista pois etsivien läheistemme ja lähimmäistemme keskuudessa.
  Se että elämme uskomme mukaan kaikessa Jeesuksen valona lähimmäisillemme ja läheisillemme, antaa myös heille rohkeutta hakeutua Kristuksen seurakuntaan jumalanlapsien joukkoon Sanan kuuloon ja Armon voitelun piiriin, Pyhän Hengen vaikutukseen. Hallelujaa, Aamen.

 2. Olavi Lehtikevari

  Ilosanoma vyöryy maailmalle Siunaukseksi

 3. Vesa Kultalahti

  Muistamme rukouksin tuota niin tärkeää lähetystyötä ,eloa on paljon mutta työmiehiä vähän rukoillaan elon herra että hän lähettää lisää työmiehiä elon korjuuseen.🙏

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright Rauli Lehtonen 2019–