Juutalaisten muutto Venäjältä Israeliin katkolla?

Jerusalem, Jerusalem, sä maja rauhan ainaisen, sun kunniaasi tahdon laulaa … Kuva; Heli Berg

Ukrainan sota on Israelin viranomaisten mukaan lisännyt juutalaisten maastamuuttoa sekä Ukrainasta, että Venäjältä. Viimeisimmän juutalaisen kalenterivuoden aikana yhteensä noin 60 000 juutalaista muutti Israeliin näistä maista. Edellisenä vuonna luku oli 28 000. Heistä arvellaan lähes 50 prosenttia tulevan Venäjältä ja noin 25 prosenttia Ukrainasta.

Isarelin hallituksen arvostelevat lausunnot ovat kuitenkin ärsyttäneet Venäjän johtoa. Eräät asiantuntijat olettavat, että tämä jatkossa voi jopa vaikeuttaa juutalaisten maastamuttoa Venäjältä!

Kuuntele asiasta lisää Patmosradiosta maanantaina 26/9 klo 13:00 Suomen aikaa (klo 12:00 Ruotsin aikaa) osoitteesta www.patmos.fi

Napsauta ”RADIO PATMOS” – merkkiä Patmoksen kotisivulta (ylhäältä vasemmalta), niin pääset kuulolle. Ohjelma tulee myös uusintana, lauantaina 1/10, klo 20:30 Suomen aikaa (19:30 Ruotsin aikaa). Rauli Lehtonen, Pentecostal Commission on Religious Liberty ja Reija Taupila, Avainmedia ovat yhdessä tekemässä ohjelmaa.

Pidempi ohjelma tulee Euraasian juutalaisten tilanteesta www.radiodei.fi kautta. Se sisältää myös uutta tietoa Venäjän ja Ukrainan kristittyjen vaikeuksista, sekä Kasaarien valtakunnasta, joka 740-luvulta aina 1200-luvulle saakka sijaitsi nykyisen Venäjän alueella.

Väestö oli ottanut juutalaisuuden valtion uskonnokseen ja maa oli noin 100 kertaa suurempi alue pinta-alaltaan kuin nykyinen Israel. Tässäkin ohjelmassa ovat Reija Taupila ja Rauli Lehtonen mukana, torstaina 29/9, klo 18:00 Suomen aikaa (klo 17:00, Ruotsin aikaa). Uusinta lähetetään sunnuntaina 2/10 klo 13:30 Suomen aikaa (klo 12:30 Ruotsin aikaa). Radio Dein ja Patmoksen ohjelmat ovat sisällöltään erilaiset ja eri pituiset.

Kasaarien jälkeläisten synagooga Liettuan Trakaissa. Kuva: R. Lehtonen

Muista myös tältä samalata blogiltani lukea Kaatrasalojen artikkeli Karjalan Kalevalan seurakunnan 30-vuotisjuhlista, jota myös voit suositella ruotsinkielisille ystävillesi tiistaista lähtien, jolloin se julkaistaan tällä blogilla myös ruotsin kielellä, osoitteesta www.raulilehtonen.com

”Herättävätkö Venäjän ja EU:n dramaattiset päätökset kristityt unestansa” löytyy blogini suomenkieliseltä sivustolta. Juttu käsittelee Eurooppamme tilannetta hiukan syvemmältä, ottaen erityisesti huomioon evankelisten kristittyjen tulevaisuuden analyysissaan.

Muistetaan mannertamme erityisesti rukouksin, kun ilmeisesti olemme siirtymässä aikamme suurimpiin haasteisiin. Älkäämme unohtako, että Herra on luvannut kulkea rinnallamme!

Rauli Lehtonen

Previous

Herättävätkö Venäjän ja EU:n dramaattiset päätökset kristityt unestansa?

Next

Raportti rautaesiripun takaa: Mitä Venäjällä nyt tapahtuu – kristittyjen parissa?

3 Comments

  1. Armas Ärling

    KYLLÄ PITÄISI HERÄTTÄÄ, MUTTA KUN KESKUSTELET JA PYYDÄT SEURAKUNNASSA RUKOUSTA EUROOPAN RAUHANPUOLESTA, NIIN SIELLÄ NAURETAAN, EI OTETA VAKAVASTI SODANUHKAA.

  2. Sirpa

    Kiitos Rauli, kuunnellaan rado ohjelmia. Kiitos kun jaksat olla aktiivisesti mukana ja vielä jakaa tietosi meille muille. Siunaukia

  3. Vesa Kultalahti

    Kiitos Rauli että pidät meiltä informoituna🙏👍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright Rauli Lehtonen 2019–