Rohkaisevia uutisia Albaniasta

Pastori Akil Pano yhdessä Albanian presidentin Ilir Metan kanssa. Kuva: Yksityinen arkisto

Muutama päivä sitten pidetyn perhekongressin jälkeen meille kerrottiin, että ministerineuvosto ja Albanian hallitus ovat vetäneet takaisin ehdotuksensa perhe- ja adoptiolain muuttamisesta.

Rakas Rauli

Rukoilemme puolestasi ja toivomme, että voit hyvin ja koet Jumalan voimaa ja rauhaa tänä levottomana aikana.

Meillä on suurenmoisia uutisia. Albanian hallitus peruutti yrityksensä muuttaa perhe- ja adoptiolakia. Kirjeen lopussa voit lukea siitä lisää. Sallikaa meidän jakaa pieni päivitys viimeisimmästä kehityksestä.

Oikeudenkäynti

Kuten jotkut teistä jo tietävät, oikeudenkäynti, jonka piti olla 18. helmikuuta 2022, peruutettiin.  Tuomioistuimen virkamiehet ilmoittivat tuntia ennen oikeudenkäynnin alkua, ettei tuomari voinut tulla paikalle ja että he aikovat ilmoittaa toisesta oikeudenkäyntiajasta.

Tänään päätettiin, että seuraava istunto olisi 24. maaliskuuta 2022. Kiitos esirukouksistanne ja tuestanne. Muistakaa meitä jatkossakin, koska meidän on nähtävä, että Jumala puuttuu asioihin suojellakseen uskonto- ja sananvapautta Albaniassa.

Kongressi

Perhekoalitiona järjestimme 18. helmikuuta kaikkien aikojen ensimmäisen kansallisen perhekongressin, johon osallistui eri poliittisten siipien, sekä kristittyjen ja muslimiyhteisöjen johtajia. Albanian presidentti Ilir Meta, kansanedustajia, rouva Faust (Yhdysvaltalaisen lasten oikeuksia ajavan järjestön perustaja), yliopistojen professoreita ja tunnettuja mediahenkilöitä oli puhujien joukossa.

19 helmikuuta 2022 ns. perhekoalitio järjesti historian ensimmäisen kansallisen perhekongressin, johon osallistui eri poliittisten siipien johtajia, sekä edustajia eri kristillisistä järjestöistä ja muslimiyhteisöistä. Kuva: Yksityinen arkisto.

Tämä oli ensimmäinen kerta yli 100 vuoteen, kun vastaavanlainen ryhmä on kokoontunut ja päättänyt antaa tukensa kansallisten intressien puolesta.

Meillä oli rukous- ja paastoviikko, joka alkoi 24/7 hengellisenä valmistautumisena kongressia varten. Se järjestettiin Gospel of Christ Church-seurakuntamme johtajien, sekä monien albanialaisten pastoreiden ja lähetyssaarnaajien kanssa.

Kongressi oli todellinen menestys ja vaikutti kansakuntaamme. Mukana oli kymmenen eri tv-kanavaa, joista neljä välitti kongressin suorana reaaliajassa.

Kongressin jälkeen presidentti kutsui meidät toimistoonsa. Maanantaina hyväksyimme hänen kutsunsa. Toimistossa hän vakuutti meille tukeaan ja kehotti meitä seisomaan lujasti albanialaisen perheen ja maamme vapauden puolesta. Hän mainitsi, että Albania oli valittu kokeilumaaksi voimille, jotka yrittävät kontrolloida maata ja sen tulevaisuutta liberaaleilla tavoitteillaan.

Media ja suuri joukko vaikuttajia osallistui kongressiin. Kuva: Yksityinen arkisto

Tiedämme, että EU:n painostus hallitustamme kohtaan on voimakasta muuttamaan perhe- ja adoptiolakia. Mutta me uskomme rukouksen voimaan ja Jumalaan, joka kuulee kansansa huudot.

Erinomaisia uutisia

Muutama päivä Kongressin jälkeen saimme tiedon, että ministerineuvosto ja Albanian hallitus ovat vetäytyneet ehdotuksistaan muuttaa perhelakia ja adoptiolakia. Liitteenä on parlamentin PDF-kirje, jossa he vahvistavat tämän meille perhekoalitiona. Tämä oli enemmän kuin olisimme voineet odottaa tai uneksia, koska paine oli suuri ja useimmat ihmiset uskoivat, että taistelimme kamppailua, jota emme voineet voittaa. Tämä on vahvistanut uskoamme ja riippuvuuttamme Jumalasta.

Jumala teki sen ja hän ottaa siitä kunnian ikuisesti.

Koalitio on saanut kansan enemmistön tuen, sillä yli 99% albaaneista ei halua meille pakotettuja muutoksia. Uskomme, että Jumalan avulla sekä samanmielisten ihmisten ja kansainvälisten ystäviemme tuella vapaustaisteluun Albaniassa on tullut mahdollisuus.

Emme halua Albanian palaavan maailman ankarimpaan kommunistiseen hallintoon ja olemme valmiit puolustamaan evankeliumia, perhettä ja vapautta kansakunnassamme, maksoi se mitä tahansa.

Myös monet naiset olivat aktiivisia kampaniassa, jonka yhteydessä korostettiin kristillisten arvojen merkitystä. Linda Pano (oikealla). Kuva: Yksityinen arkisto

Kiitos teille ystävät avustanne ja tuestanne. Meitä suuresti siunaa se, että te taistelette kansamme esirukouksin.

Jumala siunatkoon sinua (teitä) runsaasti ja varjelkoon sinua (teitä).

Rakkaudella Kristuksessa

pastori Akil ja Linda Paso      Käännös  Georg Ahonen

P.S. Jumalalle ei mikään ole mahdotonta

”33 Uskon kautta he kukistivat valtakuntia, pitivät vanhurskautta voimassa, saivat kokea lupausten toteutumista, tukkivat leijonien kidat.

34 He sammuttivat tulen voiman, pääsivät miekanteriä pakoon, vahvistuivat heikkoudesta, tulivat väkeviksi sodassa ja ajoivat pakoon muukalaisten sotajoukot.” (Hepr.11:33-34)

Previous

Kiovassa 8. maaliskuuta 2022

Next

Venäjän kristittyjen historia muutosten keskellä

5 Comments

 1. Sain nähdä Albanian ensi askeleita uskonnonvapauden tultua maahan Enver Hoxhan hirmuhallinnon jälkeen 1991. On suuri ilo lukea tällaisia uutisia, jotka kertovat Albanian olevan uskonnonvapauden mallimaa Euroopassa.

  • Rauli Lehtonen

   On aivan uskomatonta ajatella, miten maailman ensimmäinen ateistinen valtio on noussut elävän uskon raunioilta mantereemme kristinuskon maallimaaksi (monessa suhteessa).
   Uskon että Suomen ja Ruotsin seurakuntien lähetystyöllä on ollut suuri merkitys asioiden kehityksessä, sekä ennen kaikkea pitkä sarja Jumalan vaikuttamia ihmeitä ja merkkejä. Myös monet unohduksiin joutuneet lähetyssaarnaajat ovat uhrauksillaan muuttaneet maan historiaa.
   Näin Paavalin aloittama työ Illyyriassa on saanut mielenkiintoosta jatkoa.

 2. Martti Ahvenainen

  On todella mahtavia uutisia! Onneksi EU:n turmiollinen vaikutus ei mennyt läpi. Tässä olisi hyvä idea muillekin .aille järjestää perhekonferensseja.

 3. Aaron

  Kutsumuksemme JUMALALTA Balkanille väkevöityy sydämissämme.
  Rakastettu ystäväveljeni Rauli, kiitos että olet uskolisuudellasi JUMALALLE Hänen sanansaattajanaan KRISTUKSESSA JEESUKSESSA, aamen

 4. olavi Lehtikevari

  Niinsanotut viisaat ja osaavat vatiot saavat huomata että ”Jumalan Hulluutus on enempi kuin Ihmisten viisaus”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright Rauli Lehtonen 2019–