Hyökkääkö Venäjä Ukrainaan?

Michail Panotshko työpöytänsä ääressä Kiovassa. Kuva: R. Lehtonen

Ukrainan Helluntaiunionin johtaja, Michail Panotshko, on pyytänyt seurakuntia rukoilemaan Ukrainan puolesta maata kohdanneiden uhkakuvien vuoksi. Hän vetoaa nyt seurakuntiin ympäri maailmaa, kun Venäjän armeija on kerännyt suuria joukkoja maan itäiselle raja-alueelle. 5. joulukuuta Ukrainan seurakunnat rukoilivat Jumalaa varjelemaan heidän isäinmaatansa ja että hengellinen herätys saisi jatkua.

Vetoan teihin ja pyydän muistamaan niiden maiden kristittyjä, joita sodan vaarat nyt uhkaavat. Muistakaa erityisesti Ukrainaa, Valko-Venäjää, Armeniaa, sekä Baltian ja Balkanin maita!

Oma Suomen maamme on saanut viettää itsenäisyyden ja rauhan aikoja jo yli 100 vuotta, mutta uhkakuvat lisääntyvät ympärillämme ja eri puolilla olevat Euroopan konfliktit tulevat meitä kuukausi kuukaudelta aina vain lähemmäksi.

Ukrainan kirkkojen neuvoston kanssa vierailulla Suomen eduskunnassa. Keskellä punaiseen somistautuneena Sari Essayah ja hänestä oikealla neuvoston puheenjohtaja, Michail Panotshko. Kuva: R. Lehtonen

Itse asiassa Suomen itsenäisyyden ympärille on jo kasaantunut useita poliittisia tekijöitä ja muita kontrolloimattomia uhkakuvia, jotka pyrkivät rajoittamaan mahdollisuuksiamme päättää itse omista asioistamme. Satojen kilometrien päässä olevat valtapiirit ja -keskittymät uhkaavat rajoittaa itsenäisyyttämme. Vapautemmekaan ei ole enää pitkässä juoksussa itsestään selvää, jos tarkkailemme trendejä Euroopassa. Vaarat uhkaavat sekä lännestä, että idästä.

Kristityt kokevat tätä samaa myös Baltiassa, Venäjällä, Valko-Venäjällä, sekä myös muualla Eurooppamme slaavilaisilla alueilla. Jopa kirkkoihin pääsemistä ja jumalanpalveluksiin osallistumista on ruvettu rajoittamaan mitä eriskummallisimmin tavoin. Miten suhtaudumme kaikkeen tähän?

Voisitko ajatella erottavasi aikaa joulukuussa ja/tai tammikuussa rukoukseen ja/tai jopa paastoon? Voisimme anoa Herralta, että Hän profeetallisen henkensä kautta avaisi silmämme ymmärtämään, missä ajassa elämme ja miten meidän tulisi valmistautua tulevaisuuteen.

Ukrainan kirkoissa on rukoiltu paljon viime vuosina. 5/12 maan kaikissa helluntaiseurakunnissa rukoiltiin, että Jumala varjelisi heidän itsenäisyytensä ja antaisi herätyksen jatkua. Kuva: Ukrainan Helluntaiunioni

Vetoan nyt koko sydämestäni teihin ja pyydän teitä muistamaan erityisesti isäinmaatamme Suomea, sekä myös ulkosuomalaisia, joiden seurakuntatoiminta on viime aikoina ollut eri puolilta aivan erityisten hyökkäysten kohteena. Voit yhtyä rukoukseemme (ja jopa paastoon?) joulukuussa ja/tai tammikuussa, jolloin haluamme erikoisesti muistaa Ukrainaa, Valko-Venäjää, Armeniaa, Baltiaa, sekä isäinmaatamme ja ulkosuomalaisia rukouksin.

www.radiodei.fi lähetti ohjelman Rukous Suomen puolesta, tiistaina 7/12 2021 klo 18:00 (Suomen aikaa), jolloin yhdessä Timo Tikan kanssa muistimme erityisesti Suomen Siionia, ruotsinsuomalaisia, australiansuomalaisia, amerikansuomalaisia ja muita Euroopassa asuvia sukulaisiamme rukouksin.

Uskon, että Jumala henkensä kautta johdattaa meitä rukoilemaan oikeiden asioiden puolesta. Ilmoita vaikka sähköpostitse, tai kommentaariruutuun, mikäli haluat sitoutua rukoilemaan jonain päivänä joulu- ja/tai tammikuun aikana Hengen kehottamien asioiden puolesta.

Voit kommentaariruutuun myös ehdottaa rukousaiheitasi!

Rauli Lehtonen

Mietteliäänä ja ehkä pelokkaanakin pyydän Herraa valmistamaan meitä laittomuuden ja rakkaudettomuuden uuteen aikakauteen, mutta myös viimeiseen sadonkorjuuseen. Kuva: Yksityinen arkisto

Previous

Miten auttaa köyhiä, kuinka lieventää kulttuurien törmäystä?

Next

Venäjän ja Ukrainan juutalaisten unelma – ensi vuonna Jerusalemissa

13 Comments

 1. Kalevi Moilanen

  Joo kannetaan rukouksessa näitä maita ja myös Suomen maata. Siunauksin Kalle

  • Riitta Koskinen

   SIUNATTUA ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ JA ADVENTIN AIKAA! 🇫🇮
   Rauli! Olen tänään jo rukoillut viestissäsi olevien asioiden puolesta ja jatkan rukouksia, joita on tähän viestiisi kirjoitettu.
   Puolipäiväpaastossa olen ollut ja jatkan paastoa pari päivää ja edelleenkin.
   Tämä aika on paha. Mutta rukouksetkin Isämme kuulee varmasti. Pannaan täysi luottamus Jeesukseen ja rukoilemme, niin sydämissämme on rauha.
   Rakastan ja rukoilen kokouksissani myös presidentti Kyösti Kallion rukousta Suomen puolesta. Olen jakanut sitä monille rukoilijoille. 🙏

 2. Vesa Kultalahti

  Muistan rukouksin edellämainittuja kohteita pyytäen Jumalan tahtoa tapahtuvaksi niin maanpäällä kuin taivaassa 🙏

 3. Sirpa

  Uskovat ovat vuosikymmeniä puhuneet Venäjän hyökkäyksestä Pohjolaan(kin). Profetioille on naurettu, niitä on pidetty ihmisten höpinänä. Vaan kuinka käy? Suomi on maallistunut, tv-ohjelmat täynnä saastaa ja uskovat ovat hiljaa, mukautuvat maailmaan.

 4. Rauli Lehtonen

  1) Rukoilkaa että suomalaisina voisimme osoittaa kiitollisuutta Jumalaa kohtaan, sekä itsenäisyydestämme, että vapaudestamme. Hän on antanut mahdollisuudet meille, joita meidän tulisi hyödyntää.. Yksin Häneen me voimme turvautua jatkossakin.

  2) Musitetaan erityisesti siirtosuomalaisten seurakuntia, että he löytäisivät mahdollisuuksia tavoittaa toisen ja kolmannen sukupolven siirtolaisia ilman että ensimmmäisen sukupolven tarpeet unohtuisivat ja että sukupolvien väliset muurit voisivat madaltua.

  3) Rukoilkaa ettei rokotettujen ja rokottamattomien välille syntyisi jännitteitä seurakunnissamme, vaan että kunnioittaisimme lähimmäisiämme eriävistä mielipiteistä huolimatta ja että jokainen meistä voisi tehdä oikeat päätökset ja valinnat sopeuttaen ne sekä terveydentilaamme, hengellisiin näkemyksiimme, että toinen toistemme kunnioittamiseen.

 5. Tuomo Kursu

  🙏🇫🇮

 6. Tuija Valtanen

  Rukouksin mukana!
  Tuija

 7. Kalevi Marin

  Laajemmin katsottuna on vaikea tietää, mitä Putinin mielessä pyörii. Israelin pääministerin Moskovan vierailun jälkeen, Bennet antoi tiedotteen, että meidän pohjoinen naapurimme onkin Venäjä. Sovitellaanko jo ”koukkuja leukoihin”. Tämä tietää, että profetiat ovat toteutumassa. Miten asiat kehittyvät Ukrainan ja koko pohjolan osalla? Meidän Jeesuksen seuraajien tehtävänä on rukoilla ja jokainen rukous kuullaan, ei mene hukkaan!

 8. Rauli Lehtonen

  Nyt tarvitaan Riitta rukousta ja paastoa. Usein olen itsekin ajatellut tuota Kyösti Kallion rukousta. Muistetaan myös Sauli Niinistöä ja Ukrainan kansaa, jonka ylle synkät pilvet ovat laskeutuneet.

 9. Markku Väliaho

  Minun ja vaimon rukous PS 149: 5-9 Sapelinkalistajille käy näiden sanojen mukaan ja Ukraina pelastuu hyökkäykseltä..

  • Rauli Lehtonen

   Kiitos Markku erikoisen rohkaisevista jakeista. Hienoa myös että siellä teidänkin seurakunnassanne muistetaan asioita rukouksin. Olen jo saanut monilta seurakunnilta ja uskovilta vahvistuksia mailiteitse, että rukous- ja paastorintamme vahvistuu! Kiitokset kaikille. Liittykää rukoukseemme Radio Dein ohjelman myötä. Se lähetetään tänään klo 17:00 (Suomen aikaa), eli tiistaina 7/12. Mikäli seuraatte internetin kautta, niin osoite on http://www.radiodei.fi Ohjelmat ovat Suomen puolella myös kuultavissa analogisesti.

   Yhteinen rukouksemme jatkuu vielä myös 8/12. Tavataan rukousalttarin vieressä. Muistakaa että itsenäisyytemme 105. vuosi on alkanut – Jumalan armosta!

 10. Risto Kujala

  Siunaa Herra meidän maamme,
  Sinulta me kaiken saamme,
  anna armos valo meille loistaa,
  synnin valta tieltä poistaa.

  Veres voimaa Herra kysyn,
  että johdossasi aina pysyn,
  täytä meitä Hengelläsi
  ohjaa meitä kädelläsi.

  Siunaa myöskin naapureita,
  eurooppaa ja muita maita,
  herätyksen anna tuulet,
  kiitos Jeesus, että kuulet.

  • Rauli Lehtonen

   Rukouksesi lämmittää sydäntä; Risto – ja syvältä. Yhdyn siihen. Siunaukset myös sinne Lapualle ja koko Pohjanmaalle. Lapuan suurkokouksia vielä muistetaan. Niiden siunaukset vielä kantavat!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright Rauli Lehtonen 2019–