Kansainvälinen rukoussunnuntai vainottujen puolesta

Amerikassa rukoiltiin Keski-Aasian vainottujen puolesta. Kuva: Yksityinen arkisto

ISHR* ja PCRL* väittävät, että joka 11:s minuutti joku kristitty kärsii marttyyrikuoleman uskonsa tähden – tilastollisesti. Yli 200. miljoonaa kristittyä vainotaan heidän vakaumuksensa tähden n. 140 maassa, vaikka heidän johtavat poliitikkonsa ovat allekirjoittaneet YK:n ihmisoikeusjulistuksen.

7/11 ja 14/11 ovat perinteisesti julistettu kansainvälisiksi rukouspäiviksi vainottujen kristittyjen puolesta. Rukoilkaa seurakunnassanne kärsivän seurakunnan puolesta!

Maailman helluntailiike on lähettänyt vetoomuksia eri maiden helluntailiikkeille ja pyytänyt heidän jäseniään erikoisesti muistamaan seuraavia rukouskohteita:

 1. Yksi vaikeimmista ja ehkä unohdetuimmista maista maailman kristityille on Eritrea. Maan helluntailiikkeen johtajat vangittiin vuonna 2004-2005. Pastori Haile Nayzgi, tohtori Kuflu Gebremesekel ja pastori Kidane Weldou ovat nyt olleet vankilassa uskonsa tähden jo noin 16-17 vuotta – ilman oikeudenkäyntiä. He eivät ole koko aikana saanut tavata lähiomaisiaan. Lisäksi vielä noin 600 kristittyä arvellaan olevan vankilassa, vaikkei heitä kohtaan ole järjestetty minkäänlaista oikeusprosessia.
 • Keski-Aasia on ollut median valokeilassa islamilaisten otettua vallan Afganistanissa. Noin kolme miljoonaa asukasta on paennut sieltä Pakistaniin, sekä entisen Neuvostoliiton maihin. Monet pakolaiset ovat uskonnoltaan kristittyjä. On myös uskonsisaria ja -veljiä, jotka ovat kätkeytyneinä eri puolilla Afganistania tappouhan vuoksi.
Myös Pohjois-Korean kristityt tarvitsevat esirukouksiamme. Kuvassa Pjongjangin rekisteröidyn kirkon kuoro. Kuva: Veli Saakriaksen yksityinen arkisto
 • Valko-Venäjän sisäpoliittiset levottomuudet ovat vaikuttaneet evankelisten- ja helluntaiseurakuntien tilanteeseen huolestuttavalla tavalla. PCRL sai hiljattain listan, jossa oli 12. evankelisen- ja helluntaiuskovan nimeä. Henkilöitä, joille on annettu 3-7 vuoden vankeustuomiot.
 • Itä-Ukrainan ja Venäjän lukuisat kristityt ovat vedonneet PCRL:n puoleen ja pyytäneet esirukousta rukouspäivien yhteydessä. Monia kirkkoja ja rukoushuoneita on suljettu. Samanaikaisesti seurakuntien ulospäin suuntautuvaa työtä on ruvettu rajoittamaan, eikä suinkaan vähiten Venäjän Euroopan puoleisella alueella.

Muistakaa diskriminoituja ja vainottuja kristittyjä rukouksin seurakunnissanne. Tukholman suomalainen Filadelfia järjesti jo 7/11 jumalanpalveluksen, jossa ristin merkitys, marttyyrit, vainotut kristityt, sekä pyhät miehet ja naiset olivat erityisen huomion kohteena.

Napsauta alla olevaa kolmiota, niin pääset seuraamaan Tukholmassa järjestettyä tilaisuutta, joka oli myös ehtoollisjuhla.

Mukana mm. Markku ja Virpi Kiiskinen, puhe Rauli Lehtonen, esilaulajat Aira Ruonala, Orvo Grönfors, Kyösti Bollström, Säestys K. Bollström, Olavi Berg (taustasäestys kitaralla), M. Kiiskinen (urut)

PCRL on lähettänyt erityisen vetoomuksen jokaiselle Ruotsin helluntaiseurakunnalle, jotta vainottuja kristittyjä muistettaisiin seurakunnissa marraskuun 7. ja/tai 14. päivänä. Älkää unohtako veljiämme ja sisariamme, jotka maksavat hinnan vakaumuksestaan. Myös monet Suomen, sekä Afrikan, Aasian, Amerikan, että lukuisat Euroopan seurakunnat ovat luvanneet osallistua rukoukseen myös 14/11 2021.

Rauli Lehtonen

*ISHR on International Society for Human Rights

*PCRL on Pentecostal Commission on Religious Liberty

Previous

Koiravaljakon ajomatkan päässä pelastuksesta

Next

Miten auttaa köyhiä, kuinka lieventää kulttuurien törmäystä?

3 Comments

 1. Edellä mainittujen rukouspäivien lisäksi on hyvä muistaa myös kansainvälinen rukouspäivä ex-muslimien puolesta 18.11.
  Rukouspäivään voi osallistua osoitteessa: https://mbbglobal.net

 2. Riitta Koskinen

  Shalom. Kiitos Rauli tosi koskettavasta puheestasi.
  Suurta siunausta Sinulle. Riitta Koskinen

 3. Sirpa Viljanen

  Tuleva sunnuntai, isän päivä. Hyvä muistaa eniten vainottuja, jokaisella on tai on ollut isä.
  Kiitos Rauli muistutuksesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright Rauli Lehtonen 2019–