Kansanheimot Jumalan sydämellä

Anatoli Marytsev ja Boris Ruskalamov työskentelevät pohjoisten kansojen parissa. Kuva: TV7.se

Hantit ovat unkarilaisten läheisimpiä kielisukulaisia. He asuvat Uralvuorten itäpuolella, noin 6000 km Budapestista! Boris Ruskalamov, shamaanin poika, on yksi heistä, jonka piti seurata isänsä jalanjälkiä. Hän valitsi kuitenkin elämäänsä Jeesuksen Kristuksen, jonka oppia hän tänään soveltaa elämässään.

Hiukan ennen pandemian alkua tapasin hänet ja Anatoli Marytsevin, jonka vanhemmat karkotettiin arktisille alueille. Siellä Anatoli ja Boris ovat viime vuosina istuttaneet seurakuntia poronhoitajakansojen pariin. Molemmat heistä olivat mukana seurakuntamme, Ruotsin, Suomen ja Baltian seurakuntien järjestämässä pohjoisten kansojen lähetysraamattukoulussa, joka on toiminut eri puolilla Uralin aluetta vuosina 2017-2021.

Sain haastatella heitä ruotsinkielisen TV7:n ohjelmia varten. Nyt ohjelma on tekstitetty suomen kielelle ja lähetetään www.tv7.fi nettisivujen kautta keskiviikkona 17/3 klo 18:20 Suomen aikaa ja kello 17:20 Ruotsin aikaa, sekä myös torstaina 18/3 klo 10:20 Suomen aikaa ja kello 09:20 Ruotsin aikaa. Voit myös katsoa ohjelmaa Tv7:n arkistosta jälkikäteen. Sieltä löydät myös sarjan aikaisemman ohjelman saamelaisista ja Siperian vähemmistökansoista. Siinä ohjelmassa haastattelen muun muassa Hollannista Ruotsiin muuttanutta Vapaakirkon kansainvälisen työn johtajaa t:ri Gerard Willemseniä, joka on opiskellut saamea ja työskennellyt lähetystyössä arktisten kansojen parissa.

Muista näitä Venäjän pohjoisen kansoja jatkossakin rukouksin. He ovat myös meidän suomalaisten sukulaiskansoja, joiden parissa on hyvin vähän evankelisia kristittyjä. He kuuluvat Euroopan ja Euraasian saavuttamattomien kansojen joukkoon.

Rauli Lehtonen

Previous

Elämän ja siunauksen salaisuus

Next

Venäjän suomensukuiset avainasemassa

6 Comments

 1. Harri Kröger

  Kiitos Rauli,
  oli mielenkiintoinen informaatio ja heräte rukoilla näiden ihmisten ja kansojen puolesta! Elän ja olen täällä Budapestissä unkarilaisten keskellä.

 2. Marko Selkomaa

  Erinomaista infoa

 3. Tuomo Kursu

  Kiitos!

 4. Aino Yli-Vainio

  Rauli,kiitos !
  Kyllä tässä maailma avautuu,kun vain muistaisi kaiken lukemansa.
  Rukouksen voin ainakin muistaa ja siunata veljien työtä.
  Siunausta sinulle ja perheellesi!

 5. Sirpa Viljanen

  Kiitos Rauli jälleen.
  Katson tuon ohjelman. Kiitos että olet johdattanut myös minut näiden meidän sukulaiskansojen tuntemiseen.
  Rukoillen eteen päin 🙏

 6. Riitta Koskinen

  Kiitos taas Rauli mielenkiintoisesta kirjoituksestasi. Pistän suomensukuiset kansat rukouslistalle.
  Olen käynyt Komissa mm. lääkäriakiossa mukana ja kertonut heille evankeliumia ja rukoillut heidän keskuudessaan, mutta siitä on jo vuosia. Eestissä ja Liivin-maallakin olen pyörinyt sekä Unkarissa muutamia kertoja.

  Siunattuja kevätpäiviä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright Rauli Lehtonen 2019–