Kansanheimot Jumalan sydämellä – ohjelmasarja nyt myös suomeksi!

Eurooppa on maailman mantereista se, jossa Patrick Johnstonen Operation Worldin mukaan on vain kolme prosenttia evankelisia kristittyjä – eli vähiten kaikista maanosista. Siellä on siis suhteessa huomattavasti vähemmän uskovia kuin Afrikassa, Australiassa, Pohjois- tai Etelä-Amerikassa, jossa noin neljäsosa asukkaista kuuluu protestanttisiin kirkkoihin. Aasiakin ylittää 4 prosentilla maanosamme evankelisten kristittyjen määrän.

Tämän vuoksi olen kokenut suurta tyytyväisyyttä siitä, että olen voinut tehdä lähetystyötä mantereellamme. Mutta missä Euroopan ja Euraasian tavoittamattomat kansat asuvat? Miten huomioimme niitä ihmisiä, jotka eivät vielä ole kuulleet evankeliumia Jeesuksesta Kristuksesta?

Keskiviikkona 17/2 kello 18:20 (Suomen aikaa) suomenkielinen Taivas TV7 aloittaa ohjelmasarjan, jossa haastattelen lähetystyöntekijöitä ja kansainvälisen työn asiantuntijoita meidän maanosamme hengellisestä tilanteesta. Ohjelmat ovat viime vuonna tuotettuja ruotsinkielisiä ohjelmia, jotka nyt on tekstitetty suomeksi ja lähetetään suomenkielisen TV7-kanavan kautta. Tämä ensimmäinen ohjelma, joka kertoo saamelaisista ja Siperiassa asuvista evenkeistä, lähetetään uusintana torstaina 18/2 kello 10:20 (Suomen aikaa).

Löydät ohjelman osoitteesta www.tv7.fi

Studioon olemme kutsuneet kohdemaiden asiantuntijoita. Vieraina ovat muun muassa tri Gerard Willemsen Ruotsin vapaakirkosta, helluntaiherätyksen lähetyssaarnaajat Åke ja Lise Wallman, jotka ovat työskennelleet monia vuosia näiden kansojen parissa.

17/3 kello 18:20 ja 18/3 kello 10:20 haastattelen kansallisia työntekijöitä Komin autonomisesta tasavallasta, sekä Hantien ja Jamalo-Nenetsian autonomisesta piirikunnasta.

Ohjelmasarjan yksi tärkeimmistä tavoitteista on innoittaa kristittyjä esirukoukseen kansojen puolesta. Haluamme haastaa rukousryhmiä ja seurakuntia adoptoimaan jonkun kansanryhmän Euroopasta ja/tai Euraasiasta. Näin toivomme pystyvämme inspiroimaan kristittyjä osallistumaan lähetyskäskyn loppuun saattamisessa, niin että viimeiset Hänen tulemuksensa esteet voitaisiin raivata pois tieltä (Matt. 24:14).

Jos sinun rukousryhmäsi tai seurakuntasi haluaisi adoptoida evankelioimattoman kansan Euroopasta tai Euraasiasta, voit lähettää osoituksen kiinnostuksestasi Jesus4Euraasialle, sähköpostiosoitteeseen rauli.lehtonen@gmail.com niin lähetämme sinulle ehdotuksen ja lisää tietoa kahden viikon sisällä.

Euroopassakin on tavoittamattomia kansanheimoja. Tutustumme heimoihin, joiden keskuudessa evankeliumi tai omankieliset jumalanpalvelukset ovat harvinaisia. Siksi haastan vieraani kertomaan evankelioinnin tilasta saamelaisten, evenkien, hantien, nenetsien, komisyrjäänien ja Euroopan juutalaisten keskuudessa.

Muistakaa heitä rukouksin!

Rauli Lehtonen

Previous

Navalnyi on ongelma muillekin kuin Putinille

Next

Nyt sen voi kertoa -tulliviranomaiset palkitsivat Raamattujen salakuljettajan

1 Comment

  1. Hienoa työtä tärkeiden lähetyksen painopisteiden parissa! Sinulla, Rauli, on poikkeuksellisen hyvät lähtökohdat vuosien uurastuksen pohjalta nostaa liian vähälle huomiolle jääneitä kansoja tietoisuuteen jopa melkein kotiovella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright Rauli Lehtonen 2019–