Jumalan Sana ei tyhjänä palaja (Jesaja 55:11)

Eräs saarnaaja Georgiasta keskusteli junassa uskonasioista ateistisen matkakumppaninsa kanssa. Kun ilmapiiri rupesi ”kuumenemaan”, saarnaaja otti Raamatun esiin ja luki sieltä valittuja jakeita ateistille. Hän ei kuitenkaan ottanut uskoakseen ja äänenpainostakin saattoi päätellä ”hikeentymisen merkkejä”.                                   

   Keskustelun jumiuduttua saarnaaja lähti käytävälle vilvoittelemaan ja jätti raamattunsa siksi aikaa istuimelle. Hyttiin palattuaan hän huomasi miten kumppani oli juuri sulkemassa junan ikkunaa. Kävi ilmi että hän oli heittänyt kirjan ikkunasta ulos, ”ettei kenenkään tarvitsisi lukea sellaista roskaa”. Loppumatka matkustettiin jäätävässä hiljaisuudessa …

   Parin kuukauden päästä eräs muukalainen tuli saarnaajan luo ja kertoi: ”Olen lukenut raamattuani ja oppinut sen kautta tuntemaan Jumalaa. Haluan mennä kasteelle ja seurata Jeesusta.”

   Kun saarnaaja kysyi mistä hän oli saanut raamattunsa, muukalainen vastasi:

   – Työskentelin pari kuukautta sitten rautatien vieressä olevalla rakennuksella, kun yhtä äkkiä näin junan ajavan ohi ja raamatun lentävän ulos sen ikkunasta. Kirja putosi jonkun matkan päähän siitä missä seisoin!

Keväällä 2019 Suomen, Ruotsin ja Viron seurakunnat järjestiväät raamattukoulun suomensukuisille kansoille Saarenmaalla ja Tallinnassa. Jumalan Sana levittäytyköön myös näiden virolaisten, marien, komien, hantien ja muiden arktisten kansojen kotiseuduille. Kuva: R. Lehtonen

   Kun saarnaaja näki kirjan, hän ymmärsi sen olevan hänen raamattunsa. Hän lahjoitti sen muukalaiselle ja kastoi hänet. Parin vuoden päästä hänen kotikylässään alkoi herätys. Sen seurauksena monet ottivat Jeesuksen elämäänsä.

   Jokaisella Raamatulla on oma tarinansa ja jokainen todistuksemme ja sanamme saattaa vaikuttaa lähimmäistemme tulevaisuuteen, jopa iankaikkisuusperspektiivissä. ”Jumalan Sana ei tyhjänä palaja” (Jes 55:11), niin kuin tässä jo vuonna 1988 julkaistussa Pipliaseuran tarinassa voidaan todeta. Miljoonat ihmiset ovat kokeneet elämässään muutoksen raamatun sanan kautta.

Rauli Lehtonen

Tahdomme vielä muistuttaa sinua raamatunlukukampanjasta, jonka esittelimme blogissani ”Mitä tapahtuu, kun kukaan ei enää osaa lukea?” Voit hyvinkin vielä aloittaa sen ja osallistua siihen vuoden 2021 aikana. Löydät blogin aikasemmilta sivuiltani.

Previous

Euroopan buddhalaiset asuvat Venäjällä

Next

Navalnyi on ongelma muillekin kuin Putinille

10 Comments

 1. Tuomo Kulpakko

  Ihmeelliset ovat Jumalan tiet.

 2. Kristina Lindström

  Siunattu Raamattu voi pamahtaa vaikka päähän.Luin Gideonien lentolehtisestä missä kerrottiin miehen istuneen katolla, koska päätti hypätä alas ja päättää päivänsä. Siinä istuessaan Gideonit jakoivat ilmaisia raamattuja kadulla. Ohikulkija otti sen ja heitti vihaisena talolle päin, kun ei halunnut sitä itselleen. Raamattu lensi katolle ja mies otti sen, luki, tuli uskoon ja kertoi tarinansa kirkossa.
  Me emme koskaan tiedä mitä hyljätty tai heitetty Jumalan sana saa aikaan. Hallelujaa, kiitos Jeesukselle. Tarinan luin ja siunaannuin. Se ei ehkä ole ihan täydellisesti kirjoitettu, mutta aika lähellä totuutta! Siunausta lukijoille. Raulille kiitos näistä viesteistä.

 3. Antti Aro

  Luen Raamatunkäännösinstituutin toimittamaa Suomensukuisten Sana-teosta
  vuodelta 1998. Siinä on raamatunkääntäjien puheenvuoroja. Mahdoit olla mukana tässä
  kirjassa, jonka toimitti Anita Laakso.

 4. Pauli Kulpakko

  Jännittävä ja ihmeellinen tapahtuma!

 5. Sirpa

  On se aikas mahtavaa, oikeastaa niiiin upeaa. Ei voi ollaa iloitsematta.
  Ei sitä edes ymmärrä ja hyvä niin. Kiitos J:lle sanasta.

 6. Jouko Ruohomäki

  Jumala ilmoittaa suvereeniteettinsa, jota vastaan ateistin viha on hampaaton. Jumala panee pahankin palvelemaan omia tarkoitusperiään niin kuin tämäkin kertomus sattuvasti kuvaa.

 7. Anita Laakso

  Kiitokset, Rauli! Toden totta: Jumalan Sana ei tyhjänä palaa!

 8. Jaan Bärenson

  Tänud. Jumala Sõna kaudu teeb Püha Vaim tööd jätkuvalt.

  Tekstin käännös viron kielestä: Kiitokset. Jumalan Sanan kautta Pyhä Henki tekee työtänsä jatkuvasti.

 9. Riitta Koskinen

  Shabbat shalom. Kaikki lukemani tekstit ovat äärimmäisen kiinnostavia, koska olen kierrellyt Venäjällä samoilla seuduilla.
  Tykkäsin kovasti myös kirjoituksestasi Jes. 55:11 ”Jumalan Sana ei tyhjänä palaja”. Ihmeellesiä ovat Jumalan tiet!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright Rauli Lehtonen 2019–