För cirka 10 år sedan predikade jag i Baptistkyrkan i Butja, som ligger väldigt nära huvudgatan ovan. Enligt andra bilder verkar bönehuset ännu vara välbehållet. Foto: P-Unionen

Väldigt många av er har varit med och bidragit till hjälptransporter och Bibelskolan i Ukraina. Ännu fler ber regelbundet för krigets offer. Må Herren återgälda er offervillighet och er kärlek!

Tjernobylbarnens oas är en av de välsignade organisationer i Småland, som redan första veckan efter att kriget startade, nådde fram med hjälpen via den ”gröna linjen” som ministeriet i landet ordnade på nolltid. Över tio lastbilar, långtradare och bilar med släp har nått fram med stöd till de lidande i Kiev, Charkiv, Tjernihiv, Ternopil, Rivne, Nikolajevsk … Butja och många, många fler orter.

Idag fick jag en fantastisk julhälsningen från teamet Tjernobylbarnens oas. De arbetar nästan dag och natt. Kontakter i Ukraina arbetar under svåra förhållanden för att bistå dem som kämpar för sitt liv. Bed för dem även i fortsättningen.

Här nedan finns en kort film med Tjernobylbarnens oas och om deras arbete i Ukraina. Tack för er hjälp! Klicka på pilen nedan!

Om du vill, så kan du ge ett bidrag till Tjernobylbarnens oas`arbete via Borås Finska Pingstförsamlings/Jesus4Eurasias konto enligt uppgifterna nedan:

Mottagare:                         Jesus4Eurasia                                          Clearingnummer:             8032-5                                                                            Kontonummer:                 4002423-4                                                Swish:                                 123-092 04 88                                                                Meddelande:                      BarnUk

eller direkt till Tjernobylbarnens oas (kontonummer finns på filmen).

Ett nytt 24-sidigt nummer har nu kommit ut av papperstidningen Jesus4Eurasia. Där skriver vi bland annat om Vladimir Putin, Ukraina, Belarus, Ryssland, Moldavien, Eurasiens onådda folkgrupper mm. Du kan prenumerera på tidningen, eller läsa den digitalt. Gå in på www.jesus4eurasia.se

Rauli Lehtonen

HJÄLPEN NÅR FRAM

Ha en välsignad påsk! Rauli Lehtonen