Päivi Räsänen befriades från anklagelserna i tingsrätten

Tingsrätten i Helsingfors befriade parlamentarikern Päivi Räsänen från alla tre anklagelsepunkterna som riktats mot henne angående ”hets mot folkgrupp”.  Beslutet tillkännagavs idag, onsdagen den 30. mars klockan 12:00 svensk tid.  

 • Jag är oerhört tacksam till Gud, glad och lättad över beslutet, som gällde alla tre åtalspunkterna mot mig själv och Juhana Pohjola. Vill också rikta ett stort tack till alla dem som stött oss genom hela den långa processen.
 • Beslutet var väntat, eftersom jag inte oroat mig ett ögonblick för att jag skulle ha handlat mot lagen om hets mot folkgrupp. Jag skulle ha varit väldigt överraskad och till och med upprörd, om beslutet hade varit annorlunda.
 • Jag har också varit tacksam och känt det som en ärofylld uppgift att ha fått försvara yttrandefriheten och religionsfriheten, vilka är grundläggande delar i ett demokratiskt samhälle, berättade Päivi Räsänen på den efterföljande presskonferensen för media.  

Päivi Räsänen ansåg också att processen har varit historisk, eftersom man för första gången har undersökt de bibliska sanningarna i en brottsprocess, samt huruvida man får citera och lyfta fram Bibelns budskap inom ramarna för yttrande- och religionsfriheten. Detta kan göra gränsdragningarna enklare för pastorer framöver. Speciellt för dem, som ofta ”simmar mot strömmen” i en alltmer liberal och sekulariserad värld.

Rättens beslut dokumenterades i en skrift på 28 sidor.

Rauli Lehtonen

Föregående

Vad behövs, när man deporteras till Ryssland?

Nästa

Hjälpen från Sverige når fram till krigets offer i Ukraina

4 kommentarer

 1. Sven Johansson

  Det var verkligen glädjande att Päivi inte blev dömd för att ha visat vad Den Heliga Skrift säger.

 2. CURT L GUSTAFSSON

  Hej Rauli,

  Finns de 28 sidorna tillgängliga (men kanske bara på Finska, vilket jag inte klarar!)

  //Curt

  • Rauli Lehtonen

   Jag skall kontrollera detta med Päivi R. Det kan ju eventuellt finnas en svensk version, då svenskan är ett officiellt språk i Finland.

 3. Aaron

  JEESUS är Segraren HALLELUJA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Copyright Rauli Lehtonen 2019–