Månadens bild – april

Foto: Reijo Tiainen

Bekymra er inte för ert liv, vad ni ska äta eller dricka, eller för er kropp, vad ni ska klä er med. Är inte livet mer än maten och kroppen mer än kläderna?

Se på ängens liljor, hur de växer. De arbetar inte och spinner inte. Om nu Gud ger sådana kläder åt gräset, som idag står på ängen och imorgon kastas i ugnen, hur mycket mer skall han då inte klä er? Så lite tro ni har!

Matt. 6: 25, 28, 30 (Svenska Folkbibeln, 2015)

Fotografiet är taget av Reijo Tiainen i Tyresö slottspark. Tyresö ligger knappt 20 km öster om Stockholms centrum. Reijo har arbetat närmare 20 år som pastor i Finska Filadelfia i Stockholm. Under sin aktiva tid var han en omtyckt talare framför allt på ungdomskonferenser. Han har också medverkat på  Finska Pingströrelsens midsommarkonferens (med över 15 000 besökare) i Iso kirja och i olika församlingar i Sverige och Finland, samt på Sverigefinnarnas stora pingstkonferenser.

Månadens fotograf Reijo Tiainen är också en aktiv motionär, som bland annat sprungit världens största terränglopp, Lidingöploppet (30 km), cyklat Vätternrundan (315 km) tre gånger och summit Vansbrosimmet (3000 m). Vem av oss har lyckats genomföra svenska motionsidrottens fyra klassiker? Om du finns bland bloggens läsare, så ber vi dig vänligen meddela oss detta. Finns det någon som kan slå Reijo? Vi väntar också på att Reijo så småningom ska åka även Vasaloppets 90 km … eller är det så att pastor Tiainen numera fokuserar på att ta vackra bilder i naturen? Detta vore naturligtvis en glad nyhet för våra läsare.

Föregående

De svarta svanarna flyger över oss

Nästa

Folk på Guds hjärta: Judar, del 2: Röja stötestenar, bygga relationer

6 kommentarer

 1. Roland Nelsson

  Tack för blomman från Tyresö!
  Denne märklige pingstpastor, Reijo Tiainen, som dels fotografera livet i dess skiraste skönhet, men som också svettas omkring Vättern och på Lidingö och härjat bland 15 000 pingstvänner på Midsommarfest, ja, han är värd all beundran!

 2. Hans Carlsson

  Tack för ett vackert foto, det piggade upp i dessa tider!
  Strongt gjort av pastorn!

 3. Aron Rudstam

  I dessa corona-tider håller även blommor avstånd. Man behöver inte samlas många för att prisa och omfattas av Jesu omsorg.

 4. Per Danielsson

  Tack för vacker och stämningsfull bild! Mitt i dessa tider kläder Gud marken med sådan skönhet för att glädja oss över hans storhet, mångfald och omsorg.
  Per Danielsson

  • Rauli Lehtonen

   Tack Per för din estetiska kommentar.

   Hoppas ni har det bra i Örebro och att tider av isolering ger dig ännu mer tid och inspiration för nya fina artiklar. Även denna tid är given oss från vår Herre, som ombesörjer oss och ger allt det vi behöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Copyright Rauli Lehtonen 2019–