Israelin asema kansainvälisessä politiikassa ja Euroviisuissa

Menora. Kuva: teuvo Tikkanen

Euroviisut on vuosittain järjestettävä musiikkitapahtuma, joka kerää satoja miljoonia ihmisiä tv:n ääreen. Vuoden 2024 Euroviisut järjestettiin tänä vuonna Ruotsin Malmössä 7.-11. toukokuuta. Tapahtumapaikkana toimii jättimäinen Malmö areena. Ruotsin edustuspaikka varmistui Liverpoolin viime kevään 2023 viisuissa, kun voiton nappasi Ruotsin edustaja Loreen.

Ruotsin Malmössä viime viikolla pidetyt Euroviisut osoittavat miten kansainvälisten politiikkojen ja päättäjien kielteinen asenne Israelia kohtaan vaikuttaa myös kansainvälisissä laulukilpailuissa.

Niinpä Malmössä järjestettiin suurmielenosoituksia palestiinalaisten puolesta Israelia vastaan Gazan sodan vuoksi. Mutta, kuka aloitti tämän sodan? Sen aloitti terroristijärjestö Hamas rauhallisena sapatin aamuna 7.10.2023. Surmaten julmalla tavalla 1200 juutalaista ja ottamalla 244 panttivankia. Heistä 133 vankia on edelleen terroristein kätkemässä piilopaikassa ja kukaan ei tiedä, kuinka monta heistä on vielä elossa?

Unkarin juutalaisten muistomerkki Budapestin synagogan piha alueella. Kuva: T. Tikkanen

Euroviisut on surullinen esimerkki antisemitismin noususta Euroopassa. Suomen edellisen vuoden euroviisujen edustaja suosittu artisti käärijä ja tämän vuoden euroviisu edustajat: Windows95Man (Teemu Keisteri ja laulaja Henri Piispanen) ovat iltalehden mukaan ilmaisseet paheksuvansa Israelin osallistumista euroviisuihin. He häpeävät myös sitä, että suomalaiset antoivat äänensä Israelin edustaja Eden Golanin Hurricane kappaleelle.

Äänestimme myös vaimoni kanssa Eden Golania tukeaksemme Israelia. Yleisöäänten perusteella tämän vuoden euroviisujen voittajaksi olisi nousut Kroatia ja Israel olisi sijoittunut toiseksi. Kansavälinen ammattiraati oli eri mieltä ja Israel putosi viidenneksi. Eden Golanin alkuperäinen viisukappale October Rain joutui EBU:n hampaisiin, koska sen tekstiä pidettiin liian poliittisena. Kappaleessa kuultiin viittauksia Israelin ja Hamasin väliseen sotaan. Uudelleen tekstitetyn kappale muuttui Hurricane. Joka oli hieno sanoitukseltaan ja hyvin esitetty.

Euroviisujen tarina on td, päättymässä. Mutta Israelin valtiota ja juutalaista kansaa ei voida tuhota, sillä se on Jumalan silmäterä: ”joka siihen koskee, koskee Hänen silmäteräänsä! 5.Ms.32:9-10. Sak.2:6(10)-8(12).

Jad Vashem holocaust- museosta Israelista. Kuva: T. Tikkanen

Israelin vastustus lisääntyy päivä päivältä ja antisemitismistä toimintaa Israelia vastaan esiintyy joka puolella maailmaa. YK:ssa ja EU:ssa Israel tuomitaan mutta terroristijärjestö Hamas, Hizbollahin jäävät tuomitsematta. Euroopan keskeiset valtiot tukivat vuosien ajan Irania edellyttäen, ettei se jatkaisi ydinaseiden valmistusta. Mutta, Iran aseistaa edellä mainittuja Israelin vihollisia ja terroristeja ja myy aseita Venäjälle.

Milloin YK ja EU tuomitsevat Iranin?

Israel tuomitseminen ja boikotointi ei tuo rauhaa Lähi-itään vaan sota jatkuu, sillä Israel puolustaa itseään hyökkääviä vihollisia vastaan tarvittaessa vaikka yksin, niin kuin pm. Benjamin Netanjahu on sanonut. Niin tekee myös Ukraina, mutta lännen tuella. Israel halutaan eristää ja jättää yksin, se on kuitenkin ainut valtio, joka on valmistunut torjumaan Iranin Ydinaseiden valmistusta ja taistelee samalla koko Euroopan puolesta.

Pastori Teuvo Tikkanen puh. 0405508578

teuvotikkanen57@gmail.com Allinlahdentie 4 A1 73100 Lapinlahti

Previous

Tuoreet terveiset Ukrainan rintamalinjoilta, V-P. Lanne

2 Comments

 1. Vesa Kultalahti

  Kiitos ,Siunaan Israelin kansaa Jumalan silmäteränä mutta onko aina kostotoimet tämän hallituksen puolelta Jumalanmielen mukaisia siitä en oikein voi olla varma ?Tapahtukoon tuossakin asiassa Jumalan tahto🙏Siunattu olkoon Jumalan Israel.

 2. Raimo Itkonen

  Tuollainen Euroviisujen palvonta on pinnallisten maailmanihmisten touhuilua Jumalan viisasta hyväätahtoa pilkaten. Raamatun sanomaa ja sen maailmanhistoriallista merkitystä ei tunneta, eikä ymmärretä.
  Palestiinalaisten asemasta vastakkainasetteluna Israelin valtion olemassaolon oikeutuksesta on tehty valeuutisoinnilla ja petollisilla kauppaetuisuuksilla vääristeltyä kauppatavaraa, jonka päämäärillä tavallisia ihmisiä johdetaan karkeasti harhaan tukemaan pahanvoimia.
  Euroopan nuorisoa ja muutakin maailmaa villittiin ja johdettiin törkeästi harhaan jo Jassir Arafatin aikaan ja nämä nykyiset mielialat ja rähinät ovat perintöä hänen silloin rakentamastaan imagosta palestiinalaisasiassa (PLO).
  Arafat oli ovela kettu, joka oli mukana neuvottelemassa ja sopimassa kaikenlaista mistä oli hänelle itselleen hyötyä, mutta ei omalta osaltaan pitäytynyt sopimuksissa. Ilmeisesti Hitleriltä ja muilta ovelilta, valheellisilta ”ketuilta” opittua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright Rauli Lehtonen 2019–