Jerusalemin ensimmäiset lähetyssaarnaajat tulivat Kaukasukselle

Kaukasian lähetysraamattukoulu päättyi juhannuksena Georgiassa. Koulu järjestettiin alueelle, jonne Jerusalemin alkuseurakunta lähetti ensimmäiset lähettinsä. Tbilisissä kastettiin myös Venäjän imperiumin ensimmäiset evankeliset kristityt vuonna 1867. Silloin Kaspian meren ja Mustan meren alueelle ruvettiin istuttamaan seurakuntia, joista ensimmäiset perustettiin Tbilisin jälkeen Bakuun, Jerevaniin ja Vladikavkaziin. Vasta sen jälkeen Venäjälle ja Ukrainaan syntyi ensimmäiset evankeliset seurakunnat. 

Raamattukoulun yksi opettajista tapaa Tbilisin helluntaiseurakunnan saarnaajan Gia Gigolashvilin lähetysraamattukoulun ulkopuolella, jossa Timo Pellinen ja Rauli Lehtonen äänittivät podcastinsa. Kuva: R. Lehtonen

Timo Pellinen ja Rauli Lehtonen keskustelevat 58 min podcastissa Kaukasian alueen erikoisuuksista ja sen lähetyshistoriasta. Georgian luonto ja historia luo aivan erityiset puitteet turismille, eri kulttuurien kohtaamiselle, sekä hengelliselle herätykselle. He kertovat myös varsin mielenkiintoisia tietoja Josef Stalinin nuoruuden vuosista ja siitä, miten hän opiskeli papiksi …

Napsauta alla olevaa nuolta/linkkiä, niin pääset kuuntelulle

Timo Pellinen opettaa Tbilisin lähetysraamattukoulussa. Kuva: R. Lehtonen

Rauli Lehtonen

Previous

Lomaile lähellä Venäjän rajaa

Next

Hajoaako Venäjä niin kuin Neuvostoliitto muinoin – kritiikki kasvaa johtoa kohtaan

4 Comments

 1. Vesa Kultalahti

  Kiitos jälleen kerran mielekiintoisesta tunnista Jeesus siunatkoon teitä ja arvokasta työtänne🙏🎶

 2. Arto Flink

  Kiitos Timo ja Rauli. Oli todella mielenkiintoista. Siunausta.

 3. Jouko Rajala

  Hienoa historiaa ja uutisia!

 4. Marita Sjöberg

  Kiitos Timo ja Rauli oli todella mielenkiintoinen historia 🙏🏻🙏🏻❤️❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright Rauli Lehtonen 2019–