Mitä maailmassa oikein tapahtuu?

Uusi 58 min radioblogi

Avainmedian edellinen toimitusjohtaja Niilo Närhi, mediapastori Timo Pellinen ja lähetyssaarnaaja Rauli Lehtonen tapasivat hiljattain Göteborgin lentokentällä ja analysoivat maailman tapahtumia kristittyjen näkökulmasta. Voivatko elämämme suurimmat haasteet muuttua vuosisatamme suurimmaksi herätykseksi?

Aikamme uhkakuvat ja hätä voivat olla luomassa seurakunnille ja kristityille ainutlaatuisia mahdollisuuksia! Miten Ukrainan ja Venäjän muuttunut tilanne, energiapula ja vihreä liike tulee vaikuttamaan Länsi-Euroopan kansalaisten elämään tulevan syksyn ja talven aikana? Näihin kysymyksiin kolmikko etsii erikoiselta näköalapaikaltaan vastauksia.

He toteavat esimerkiksi valtamedian cancel-kulttuurin suodattavan uutisia, joissa rajoitetaan kristittyjen kannanottoja ja mielipiteitä – vaikenemalla. Tämän sensuurin vaikutuksista kuulemme uusia näkökantoja, sekä myös Lähi-idän ja Ukrainan pakolaisista, Venäjän järjestämistä kyydityksistä, kristittyjen vainoista, sekä Ruotsin ja Suomen uskontopolitiikan eroavaisuuksista.

Napsauta alla olevaa nuolta, niin pääset kuuntelemaan ensimmäistä kesän jälkeistä 58 min radioblogia

Previous

Juutalaisten maahanmuutto Venäjältä voidaan pysäyttää

Next

Karjalan Kalevalan seurakunnan 30-vuotisjuhlat (Kirjoittanut Kati Kaatrasalo)

4 Comments

  1. Sari Halme

    Kiitos tästä keskustelusta, rohkaisevaa ja tärkeitä, ajankohtsisia näkökulmia. Rukoillaan meidän vainottujen sisarten puolesta 🙏 Olen samaa mieltä , jos joku vie minun elämän niin elämäni jatkuu riemussa Jeesuksen tykönä

  2. osmo pakarinen

    Hyvin ajan kohtainen ja tasapainoinen ohjelma!

  3. Raimo Itkonen

    Talvi tulee myös Ukrainaan, osittain pahoin tuhottuun maahan. Rahaa sinne on lähetetty, mutta saako sillä rahalla vastinetta tavallisten ihmisten auttamiseen? Menevätkö rahat oikeisiin osoitteisiin, eikä ”mustalle pörssille” tai muille ”välikäsille”? Materiaaliapua on myös lähettetty, esim. lämpöpattereita, mutta onko niihin edes sähköä joka paikassa, sillä sähkönjakelu on epävarmaa. Suuret atomivoimalaitokset ovat joutuneet ajamaan alas energiantuotantoaan ja katkaisemaan sähkönjakeluaan. Ketkä saavat sähköä ja millä hinnalla? Ketkä ovat etuoikeutettuja ”nomaaliin” elämään? Sodan kaaoksessa eivät päde rauhan lait. Jumala vahvistakoon Kristuksen uskovia pysymään vahvoina niin Ukrainassa kuin muuallakin maailmassa ja elämään uskonsa mukaan Kristuksen valona läheisilleen ja lähimmäisilleen. Aamen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright Rauli Lehtonen 2019–