Rukoilkaa verta vuotavan Valko-Venäjän puolesta

Minskissä on viime päivinä ollut monia mielenosoituksia, jotka ovat johtaneet pahoinpitelyihin, verenvuodatukseen ja pidätyksiin. Kuva: R. Lehtonen

Myöhään eilen illalla sain vetoomuksen Valko-Venäjän seurakunnilta, jossa he pyytävät esirukousta.  Aleksandr Lukashenkon ja Sviatlana Tsikhanouskajan väliset presidentinvaalit ovat aiheuttaneet paljon levottomuuksia eri puolilla maata – eikä vähiten sen pääkaupungissa, Minskissä.

”Rakkaat veljet, rukoilkaa Valko-Venäjän puolesta! Elämme juuri nyt varsin vaikeata aikaa. Presidentinvaalien vääristetyt tulokset ovat johtaneet rauhanomaisiin mielenosoituksiin, joissa tuhansia ihmisiä on lyöty, haavoitettu ja pantu vankilaan – myös monia kirkkojemme jäseniä. Kaduilla käveleviä henkilöitä on kidnapattu, heitä on pakotettu ulos autoistaan, pahoinpidelty ja pidätetty. Monet heistä eivät ole edes osallistuneet protesteihin”, raportoivat useat kirkkojen johtajat nyt Valko-Venäjältä.

Myös koronapandemia on johtanut moniin sairastapauksiin Valko-Venäjällä, vaikka maan johto on kieltänyt ja kaikella tavalla yrittänyt hämärtää sen vaikutuksia yhteiskunnassa. Monia pastoreita ja seurakuntien jäseniä on hoidettu sairaaloissa ja myös kuolontapauksia on rekisteröity. Saamme myös raportteja Venäjältä ja Ukrainasta pandemian vaikutuksista. Tänään viimeksi sain kuulla, miten eräs pastoriystäväni ja hänen perheensä on sairastunut koronaan Ukrainassa.

Yritetään luoda suuri esirukoilijoiden verkosto kaikkien eri kontaktiemme kautta. Voit myös kertoa muille blogillani olevasta informaatiosta: www.raulilehtonen.com Tiedämme että esirukouksessa on voimaa ja se voi muuttaa olosuhteita.

HUOMIOI että viimeistään huomenna (perjantaina 14/8 2020) kirjoitan uuden blogin Valko-Venäjän tilanteesta, joka kertoo enemmän maasta ja sen kansasta, sekä yllättävistä kytköksistä juutalaisiin ja Israeliin. Älä jätä sitä lukematta!

Muistuta myös ystäviäsi artikkelista ”Pandemia muuttaa lähetystyötämme”, joka jo on julkaistu sekä Ristin Voitossa että Dagenissa (Ruotsin kristillinen päivälehti) ja samalla myös herättänyt paljon myönteistä keskustelua eri kirkoissa ja lähetysjärjestöissä.

Rauli Lehtonen

Previous

Pandemia tulee muuttamaan lähetystyötämme

Next

Valko-Venäjä – Euraasian Betlehem ja perunan luvattu maa

4 Comments

 1. Marko Peltola

  Niin on arvaamaton tämä aika!

 2. Esko Pakarinen

  Tere Rauli. Minä olen lukenut näitä sinun kirjoituksiasi jotka ovat ajankohtaisia,sekä myöskin vakavia. Minun mielestäni on erittäin hyvä,että saa lukea ja tietää mitä todella tapahtuu näissä eri maissa. Minä en käy toistamaan mitä ole lukenut,mutta on nämä sinun kirjoituksesi rohkaisevia siitä mitä Jumala on tehnyt ja tekee. Meillä lukijoillakin on mahdollisuus vaikuttaa Jumalan valtakunnan työhön juuri esirukoustemme kautta. Jumalan siunausta ja voimia, sillä minä ukon että voimia kyllä tarvitaan tähän työhön. Mutta kyllä Jumala antaa
  tarvittavan voiman Hallelujaa!Siunausta ja me rukoilemme Maritan kanssa sinun ja kaikkien työntekijöiden puolesta. Sota on Herran. Mutta me tiedämme sen,ettei ole kysymyksessä ”jokin leikkisota”, mutta sen me tiedämme ja uskomme että olemme Voittajan puolella. Siunausta sinulle ja sinun koko perheellesi

 3. Sirpa

  Kiitos jälleen, rukoillaan ?

 4. Vera

  Kiitos, Rauli! Rukoillaan!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright Rauli Lehtonen 2019–