Yli-Vainion herätys Neuvostoliitossa

Moni muistaa Nillo Yli-Vainion herätyksen vuodet 1970-luvun Suomessa, mutta harva tietää sen vaikutuksista entisessä Neuvostoliitossa. Vieraana Tukholman Filadelfiaseurakunnan lähetyspastori Rauli Lehtonen.

Miten Avainmedian raamattutyö liittyy näihin herätyksen vuosiin?

Signaali sydämiiin
Avainmedia lähetysjärjestö, joka on helluntailiikkeen medialähetysjärjestö, on 60-vuotisen historiansa aikana levittänyt evankeliumia niin sähköisen median kuin kirjallisuudenkin kautta. Signaali sydämiin -ohjelma kertoo työn etenemisestä, tuloksista sekä ajankohtaisista haasteista. Ohjelmaa toimittaa Reija Taupila.

Previous

Kuukauden uutinen – Alaskan kristityt kantavat aseita

Next

Kuukauden kuva – syyskuu

4 Comments

 1. Petri Nurminen

  Mielenkiiintoista historiaa. Olen törmännyt Tallinan herätyksen suoranaisiin vaikutuksiin ainakin Pohjois-Kaukasuksella ja Uzbekistanissa, jossa paikalliset kertoivat veljien Tallinasta vierailleen ja siitä oli saanut alkunsa liikehdintä mainituilla alueilla toisaalla laajemmin toisaalla paikallisesti.

  • Rauli Lehtonen

   Kunnioitettu pastori Nurminen – saavuttamattomien kansojen apostoli.

   Georgia on yksi niistä alueista, jonne Tallinnan ja Suomen herätys levisi jo 1970- ja 1980-luvulla. Tiedän myös että armoitettu Herran palvelija, Martti Kallionpää, vieraili myös usein Kaukasuksen alueella, sekä Jouko Rajala ja vanhin Närhin veljeksistä. He saivat kokea ja nähdä Pyhän Hengen voimakasta vaikutusta. Joskus tuntuu ihan uskomattomalta, että Jumala voi käyttää suomalaisia niin kuin Hän vuosien varrella on tehnyt. Ehkä se Sanan paikka, että hän valitsee sen joka ei mitään ole, sittenkin saattaa pitää paikkansa.
   Vähin veljesi Rauli Lehtonen

 2. Jouko Rajala

  Noihin aikoihin tapasimme Raulin kanssa noilla idän vainioilla. Saimme nähdä ovien olevan jo hieman raollaan..
  Saatiin salakuljettaa myös Raamattuja herätyksen tarpeisiin…

  • Rauli Lehtonen

   Näin on Jouko.

   Olen usein ajatellut, että ellei olisi ollut Pehkosen Seppoa, Grönroosin Raimoa, Suorttien pariskuntaa ja Rajaloita, sekä satoja muita, jotka olivat jo 1970-luvulla Avainsanoma ry:n toimintaa aloittamassa, niin miten paljon vähemmän olisi Raamattuja saatu rajan ylitse Neuvostoliittoon.

   Jokin aika sitten tein tutkielman siitä miten paljon Suomesta, Ruotsista, Saksasta ja Hoollannista vietiin ”Rautaesiripun takaisiin maihin” Raamattuja ja Uusia testamentteja vuosina 1967-1987. Sain luvuksi noin 4,5 miljoonaa.

   Erikoinen kiitos siitä kaikille Avainmedian, Kansanlähetyksen, Patmoksen y.m. lähetysjärjestöjen työn tukijoille ja esirukoilijoille. Herra on saanut käyttää teitä runsaasti!
   Rauli Lehtonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright Rauli Lehtonen 2019–