Ungdomsväckelse i Uzbekistan

Gud började föra nya människor till kyrkan. Många unga med muslimsk bakgrund kom till tro och fick sina liv förvandlade. När de fick höra de goda nyheterna om Jesus, började de ge sina hjärtan till Frälsaren. Kyrkan har en kapacitet för ca 400 sittplatser och den fylls vid varje ungdomsträff idag.

 • Även om vägen hit varit full av förföljelse och många svårigheter, så har Guds Ande alltid tröstat oss och givit oss styrka att inte ge upp och fortsätta att tjäna. Vi vill att den yngre generationen kan uppfyllas av en levande tro, berättar pastor Y. Latif, som planerade att komma på mötesbesök till Sverige i mars, men han fick tyvärr inte något visum på grund av det rådande världspolitiska läget.

Låt oss bedja att väckelsen trots detta, kan fortsätta i Uzbekistan!

Bertil Jonsson och Rauli Lehtonen

Föregående

Mongoliska församlingar växer och sprider evangeliet

Nästa

2 år har gått sedan kriget i Ukraina började – bed med oss!

9 kommentarer

 1. Ingvar Holmberg

  Underbart att läsa och få reda på!
  Vilket intressant Sverigebesök!!
  Tack, Rauli, för info!

  • Lars-Gunnar Olsson

   Jag var i Uzbekistan i september, i norra delen av Karakalpakistan. Var med på ett dop i en sjö, massor med folk. Tyvärr hävdar Open Doors att det pågår svår förföljelse, vilket inte stämmer. Kristna hotas inte längre där.

 2. Tack Rauli
  Jag har varit ett par gånger i denna kyrka. Fantastiskt uppmuntrande!

  Lars

 3. Herlig å høre! Innhøstingen før Jesu gjenkomst er på gang!

 4. Vesa Kultalahti

  Härligt att få läsa att evangelium går framåt och att ungdomarna är mottagliga till denna goda budskap om Jesus.Skulle vara härligt att få lyssna denna pastor som kommer på besök ber att vi skulle ha möjligheten till detta även här i Västmanland.

 5. Roland Nelsson

  Jag gissar att detta är goda nyheter för ett antal personer i Vetlanda som har rötter i det område du skriver om. Om detta vet Ingvar Holmberg mera om.

 6. Raimo Itkonen

  I stater där muslimsk tro styr folks liv och rättssystem fungerar enligt religions hårda tolkningar och lagar har kristendomens frälsande budskap om Jesu Kristi försoning av våra synder och ett nytt liv som Guds barn i Honom och genom Honom en glädjande och förstärkande kraft för mångas väntande, längtande hjärtan. Må den Heliga Anden förstärka dem. Amen.

  • Seija jalonen

   En kan inte med ord beskriva glädjen som jag kände om Herrens verk i YangiYol kyrkan, halleluja,halleluja
   Seija

 7. Fantastiskt att höra om väckelse där borta!

  Här, en länk om hur Putin skickar sibiriens minoritetsfolk, rätt in i döden och hur dom försöker fly. En historisk tillbakablick på hur även tsarerna förtryckte minoritetsfolken:
  https://youtu.be/4gMrVgIf120?si=Ct8m0g1vB8tJTxS5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Copyright Rauli Lehtonen 2019–