Söndagen är den Internationella bönedagen. Glöm inte de förföljda kristna!

Foto: Ukrainska Pingstunionen

Under år 2023 har spänningarna mellan Västvärlden, Ryssland, Nordkorea och Kina eskalerat. De politiska relationerna till den islamska världen har inte heller förbättrats. Detta har förorsakat en ökad mängd av diskriminering och förföljelse mot evangeliskt kristna i länder som Pakistan, Nigeria, Iran, Kina och Ryssland, även om en majoritet av troende har en önskan att kunna bli brobyggare mellan olika politiska block och allianser.

Nu har Pentacostal Commission on Religious Liberty givit ut sin rapport inför den Internationella bönedagen den 5 november. Även den 12/11 uppmärksammas för bön i många församlingar. Läs artikeln genom att klicka på den engelska flaggan längst upp till höger på hemsidan. Då kan du läsa orginalet och få viktig information till din församling och bönegrupp.

Rauli Lehtonen, sekreterare Pentecostal Commission on Religious Liberty

Föregående

Förföljelsen och väckelsen tilltar i Indien – behoven ökar …

Nästa

Nepals bergsbygder får hjälp från Sverige

2 kommentarer

  1. osmo pakarinen

    Olen jo pitkään rukoillut vainottujen uskovien puolesta-heille kstävyyttä Jumalan avulla.

    Översättning: Under en längre tid har jag bett om ståndaktighet för de förföljda troende med Guds hjälp.

  2. Raimo Itkonen

    Vi här i Sverige kan knappt förstå hur svårt det är att bli kristen och att leva som kristen i vissa delar av världen. Kristna blir livshotade och förföljda hela tiden. Må Herren Jesus förstärka och skydda dem. De behöver våra böner hela tiden.
    Ps. Igår kväll kritiserade Pauli Kemi på Öppna Kanalen i TV den svenska Pingstkyrkan om att där saknas den Heliga Andens påverkan, som finns t.e.x. i den brasilianska Pingstkyrkan. Paulis fru kommer från Brasilien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Copyright Rauli Lehtonen 2019–