Programserie om onådda folk på Himlen TV 7

Programserien Folk på Guds hjärta börjar på Himlen TV7 fredagen den 4/9 klockan 21:15. Det första programmet handlar om de arktiska folken i Ryssland. Foto: Himlen TV7

Nu vill vi väcka intresse och bön för de minst nådda i Europa!

– Har glädjen att berätta att serien Folk på Guds hjärta börjar sändas på nytt på fredagar kl. 21:15, från den 4/9. https://www.himlentv7.se/vod/series/69568/ Sprid gärna budet om detta + serielänken eller länken direkt till era respektive avsnitt.

Chanter, komer, nentser, selkuper och samer tillhör några av de onådda folkgrupperna i Ryssland. Flera av dem kommer att presenteras i programserien. Foto: R. Lehtonen

Programmen kommer att presentera folk som samer, evenker, bosnjaker, montenegriner, basker, chanter, komer, judar, turkar m.fl. etniska grupper. Rauli Lehtonen kommer att intervjua bland annat Dr Gerard Willemsen, Åke och Lise Wallman, Pelle Hörnmark, Mikael Lundin, Dr Göran Lennartsson, Sören Disby, K G Larsson och Tatta Lennartsson i programmen, samt många nationella arbetare som har en lång erfarenhet av att sprida evangeliet bland onådda folkgrupper i Spanien och Frankrike, samt i de arktiska områdena av Ryssland.

Det kommer tack från tittare ibland. Programmet om Montenegro bidrog nyligen till att nya missionärer på väg dit fick kontakt med Lundins. Senast igår skrev en tittare som sett avsnitten om baskerna och de turkiska folken att hon blivit ”såå välsignad” och uppmuntrad att be.

I serien Folk på Guds hjärta intervjuar Rauli Lehtonen Dr Göran Lennartsson om judarnas historia och religion, samt hur vi kan bygga förtroende och goda relationer med dem. Foto: Himlen TV7

Genom programmen vill vi inspirera församlingar att adoptera onådda folkgrupper, samt etablera vänförsamlingskontakter med kyrkor i obrutna områden. Det viktigaste är dock att ni ber för folken på Guds hjärta. På måndagskvällarna, med början den 31/8 (klockan 19:00-21:00), ordnar Himlen TV7 förbönskvällar i direktsändning, där även de onådda folkgrupperna kommer att lyftas fram. Nästa gång blir måndagen den 7/9. Glöm inte notera dessa datum i din kalender!

Välsignad sensommar önskar

Producenten Kerstin Hagberg, Himlen TV7 och programledaren Rauli Lehtonen, Finska Filadelfia i Stockholm.

Pelle Hörnmark intervjuas i ett av programmen om folkgrupperna på Balkan. Här tillsammans med programledaren vid den historiska platsen i Sarajevo, där första världskriget tog sin början. Foto: privat arkiv

Föregående/Edellinen

Church in Ethiopia is Suffering (Greeting from Pentecostal Commission on Religious Liberty)

Nästa/Seuraava

Mitä tapahtuu, kun kukaan ei enää osaa lukea?

1 kommentar

  1. Leif Henry Walmann

    Interessant å lese dette, Rauli.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén